Hogyan éljek meg 70 ezerből, albérletben egy garzonban?
Nincs kire számítanom, szakítás előtt állok, munkásszálló nincs a közelben. Sima kisszobát sem találtam, (másik városban van, de a buszbérlet 25-30 ezer azt a munkáltatóm nem fizetné), ami pl.: csak max cakk-pakk 30 lenne, maradna kajára elég. Ismerősöm nincs aki hasonló helyzetben lenne és társbérletbe lehetne menni. Idős nénik gondozása lakhatásért, erre se jelentkezett senki sajna. Mit tennétek e helyemben?
(Pénzes pasis szöveg nem kell, pasizni így, hogy még párkapcsolatban élek, lehetetlen és nem szép dolog).
25/N
Mit tennék? Attól függ hol laksz, mennyi egy garzon lakás és milyen életre van igényed, vagy is mennyi pénzre van szükséged a mindennapi megélhetéshez.
Ha egyedi fűtéses garzont találsz, akkor spórolhatsz a fűtéssel, még jobb, ha tömbben van, emeleten és körben is legyen mindenhol lakás, úgy mégsem fagysz meg, de az ilyenek eszméletlenül ritkák sajnos.
Ha jó lakást találsz, alacsony közös költséggel, akkor a rezsijét 10-11 ezerből meg lehet havonta úszni.
Itt a környéken csak panelprogramosak vannak és sajna csak a közös költség 11 ezer, meg a alapdíjak, (gáz, villany, víz) az úgy 6 ezer(összesen), albi meg változó. Bútorom nincs, lehet nem is kapok bútorzottat 20-25 környékén, csak 30-ért...
Felhívtam tegnap előtt egy szivart, hát kiröhögött, hogy még egy ágyam sincsen. :( De most mit csináljak, ha nincs? :(:(:(:(
Keress egy olyan garzont , aminek nem szoba/konyha/fürdő beosztása van , hanem szoba/félszoba/főzőfülke/fürdő beosztású ( ez elég ritka ).
Ha megvan akkor már csak egy albérlőtárs kell ( pl. diákok mindig keresnek helyet ) és máris lefelezted a költségeket.
Nem a legkényelmesebb megoldás , mert alkalmazkodni kell , de 70 - ből máshogyan nem megy.
Esetleg megpróbálhatnál még az önkormányzatnál lakhatási támogatást kérni albérletre ( szerződés kell hozzá és alacsony fizetés ).
Ha alkoholista nem fog rád mászni , neki többet ér az anyag nálad :DD Egyébként ennyiből nem lehet válogatni , de nem tudom elhíni ahol ennyi az albi + rezsi nincsen szociálisan bérelhető "társas" szoba ;) [link]
De én inkább hirdetnék , hogy kisszobát bérelnék .
5 évig abban a lakásban kellene élnem? Sztem addig találok párt, vagy akár ki is rúghatnak...
De, ha létezik még az, ha nincs bejelentett lakcímem (papíron hajléktalan) akkor az önkorm-tól mindennap H-P-ig ingyen ebédet kapok, akkor ki tudok jönni a pénzemből. Nem vagyok nagy igényű. Most is végül is társas lakásban élek 3 generáció van összezárva kellene kis magány. Most feladtam egy hirdetést meglátjuk mi lesz, önkormányzathoz azért bemegyek érdeklődöm milyen ajánlatuk van.
Amúgy voltam szobát nézni, de a nő 2 nap múlva felhívott, h nem kiadó már... Még jó, h nem hintettem el "itthon", hogy akkor pá.
Igen, 5 évig ott kellene élned. Ha találsz is addig párt, max ő költözik hozzád. Ez egy segítség szerintem az önkormányzat részéről, elég nagy engedmény ez a mai világban, kétlem hogy ha néhány hónapig nincs munkád, akkor ne találnátok rá valami megoldást.
Arról nem is beszélve, hogyha albérletbe mész és kirúgnak akkor mivan? Hova mész?
A másik lehetséges megoldás, hogy jó 150-200 km-re költözöl a lakcímkártyádon szereplő címedtől, ha szerzel ott valami melót + albérletet, akkor jogosult lehetsz lakhatási támogatásra másfél évig, addig kitalálod mi legyen. Ha a rezsidet és bérleti díjadat kifizetik, az már jó... Viszont onnan sem költözhetsz meghatározott ideig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!