Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » HELP! Ismét szívat az ELMŰ?...

HELP! Ismét szívat az ELMŰ? Bővebben lent .

Figyelt kérdés

A havi általány díjunk 10.000,- . Minden évben tulfogyasztásunk van ami szeptemberben érkezik meg. Ezzel nincs is probléma , mivel építőiparosok vagyunk , könnyedén kifizetjük a néhány százezres túlfogyasztást. Minden évben jelezzük,hogy nem akarjuk,hogy emelkedjen a havi díj mert nekünk ez így jó. És van is erre mód. Ettől függetlenül minden évben októberre ( mikor már leáll az ép.ipar) váratlanul elkezdenek havi 30-40-50 ezres számlákat küldeni , mondván,hogy -> elfelejtették regisztrálni a csökkentett általány díj kérelmünket és tájékoztatnak arról,hogy ha most regisztrálják akkor még decemberig ez az emelt összeg fog számlán megérkezni. Ezt lassan 5. évben eljátszák , idén ismét... Pedig voltunk bent személyesen , jeleztük többször telefonon , leírtuk emailben is , stb . A telefonos hölgy elmondta,hogy kérésemre a telefonhívásunk másolata bármikor lekérhető... Mikor felhívom őket ezügyben akkor azt mondják,hogy ez a hívás nem került mentésre a rendszerükben,ahogy a az általány díj csökkentés igényem sem.

Mit tudok tenni ? Idén annyit hozott az ipar,hogy éppen ki bírtam fizetni az elszámoló csekket , nem fogok tudni nekik decemberig 40-50.000,- közötti összeget befizetni így váratlanul.

Kit keressek , merre tovább ? Vagy ez így korrekt és nyeljem le idén is ? Tavaly a szépen előtervezett költségvetésünket olyan szinten húzták át,hogy még karácsonyfára se futotta.. És bőszen elnézéseznek... Segítségeteket előre is köszönöm.

Egy tanácstalan apuka

2013. okt. 26. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Regisztrálj a [link] oldalon. (Majd csak holnap, mert ma karbantartás van!)

Persze kell hozzá legalább egy számla, mert mindenféle számokat fog kérni!

Bejelentkezés után kattints a mérőállás rögzítés menüpontra, ellenőrizd a diktálási intervallumot, és a megfelelő időben rögzíts annyi kW-ot, amennyit ki tudsz fizetni! Ilyenkor az átalánydíjas számláról küldenek sztornó számlát, és havi elszámoló számlát fogsz kapni!

Ha a következő hónapban elfelejted, akkor megint kapod a becsült fogyasztásról az 50 ezres csekket! Viszont az év végi elszámoláskor lesz vagy 400 ezres számlád, ha 50 ezer helyett csak 10-ről diktálsz egész évben!

2013. okt. 26. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Az előző megoldás sem rossz de nem a legegyszerűbb és semmi sem biztosabb mit a személyes ügyintézés!

Tehát azt javaslom hogy mikor kijön szeptember környékén az éves elszámoló számla akkor menj be az ügyfélszolgálatra.

Ott helyben írasd vissza az átalányod a megszokott 10 000 ft-os tételre.így már az első részszámla is a megszokott összeggel fog érkezni egyetlen egy 40-50 ezres számla sem!

Igaz ez idő és kényelem rovására megy de ez a biztos mert az Elmű telefonos ügyfélszolgálatán intézett ügyeknek több hetes átfutása is lehet ezért telik időbe az új részszámla elkészítése és bizony néha el is keverednek ezek az ügyek! Én nem csak ügyfélként hanem Elműs dolgozóként is ezt mondom .

2013. okt. 26. 17:35
 3/9 A kérdező kommentje:

1.-nek köszönöm a tippet

2.-nak = voltam személyesen a Pólus-ELMŰben és át kellett iratnom egyik családtagom nevéről a másikra az órát,hogy megengedjék (!) kifizetni azonnal a benne lévő fogyasztást... Milyen kis kedvesek nem ? De végül megengedték,hogy fizessek... És ott a helyszínen meg lett határozva az új 10.000 általány. Egyébként 300.000,- szokott lenni az elszámoló számla ami nem vészes mert szezon eleje óta számít rá az ember, nem nehéz félre tenni . Amúgy véleményed szerint is járható az 1. válaszoló ötlete ?

2013. okt. 26. 17:40
 4/9 anonim ***** válasza:

"1.-nek köszönöm a tippet"

Nem tipp, én is így csinálom, mert egyébként nem engednek el az átalánydíjas számlakörből!

:(

2013. okt. 26. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Pólusban azt se tudják mit csinalnak. Én egy lakást vettem, bementem személyesen, hogy atirassam a nevemre az orat. Mindenhol máshol zökkenőmentesen ment, itt pedig órákig nem ohajtottak elfogadni az adas-vételi szerződést, amiben rögzítve volt minden közmű gyari szama, aktualis állása, stb. Fényképekkel mellékelve, amit az ügyvéd az elado-vevő es a tanuk ss aláírták!

Szarazpecset minden sz...r volt rajta. Vegul orakba telt, mire az ügyintéző közvetlen felettese es a Főnök kijött hozzánk, mivel kertem. 5 perc utan atvolt irva az ora a nevemre, parnap múlva jott az emberke a lakásra ellenőrizni.

A fonok nem győzött bocsánatot kerni az ügyintéző butasagaert.

Es ezt mind egy 1 éves gyerekkel az ölemben csinaltam vegig...

Én mar be se megyek oda, inkabb telefonon intezek el mindent vagy a központjuk a megyek egybol.

2013. okt. 26. 19:29
 6/9 A kérdező kommentje:

1es!

És hány forint 1kwh ? csak hogy nehogy még nagyobb számlát állíttassak ki mint amennyi :))

2013. okt. 26. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen járható út az első válasz(megoldás) is.

Energiaárak itt:

[link]

Viszont vedd figyelembe hogy a bruttó áramdíjra még rájön a rendszerhasználati díj amit szinte lehetetlen előre kiszámolni csak a számlán fogsz találkozni vele, de egy durva példa: ha a bruttó áramdíj alapján a havi fogyasztásod 10 000 ft arra kb 6000 ft rendszerhasználati díj megy így a kiszámlázott összeg 16000 Ft lesz!

2013. okt. 27. 09:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Pont tegnap kaptam meg a számlát 512 Kw 22868 Ft. Ha elosztom, akkor 44,66 Ft.
2013. okt. 27. 14:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha az éves fogyasztásotok mondjuk 360 e Ft, akkor valójában NINCS MÓD a havi 10E-s általányra, mert az általányt úgy állapítják meg, hogy 11-gyel elosztják az előző évi fogyasztást, amit egy évben egyszer módosíthatsz - ha a fogyasztásod indokolja.

Tehát valójában törvénytelen, amit csinálsz, hogy visszafogod a lejelentést, hogy 1 évig nálad legyen a pénz.

2014. szept. 27. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!