Hányan, mekkora lakásban/házban laktok és mennyi a rezsitek?
Szükségem lenne ezekre az adatokra, minél különbözőbb helyen és körülmények között élő emberektől.
Írjátok le kérlek, hogy hol, mekkora, milyen lakásban/házban éltek hányan és mennyi a rezsitek. A villany+víz+gázszámlák összege érdekel leginkább, esetleg az is, hogy ezen felül még mennyibe kerül a többi dolog (közösköltség, szemét elszállítása, stbstb)
Nagyon örülök, ha válaszoltok, és tényleg mindenki érdekel a garzonlakástól a rózsadombi villáig.
Jó célra fogom használni az adatokat, ígérem :)
Régi lakás, 3,8 belmagasság, konvektoros, régi üveges, nem szigetelt ablakos és nem szigetelt ajtós.
Közös ktg. 250 Ft (lift, házmesteri fizetés benne van) vízzel, mert azt is négyzetméterre fizetem.
A villany az jelentősen alakítható, ha fogyasztásmérővel megméred egyesével a készülékeket, és a megtudott infók tükrében átalakítod a berendezést és a fogyasztási szokásokat. Akár harmadára is lehet így csökkenteni.
A fűtésnél mivel konvektoros, fontos a portalanítás belül is (karbantartás), a fogyasztást befolyásolja ez is nem kicsit.
Szóval nekem van most gázhasználat évi 120E Ft körül, villany évi 50E Ft körül és a közös ktg. (60nm) 15E Ft.
Ja, a 15E az havi, akkor az 180E évi közös ktg.
Ez közepesnek számít.
A 200 Ft/nm (víz nélkül 100 Ft/nm) az már nagyon jó!
Budapest, új építésű 50 nm lakás, házközponti mérhető fűtéssel
villany: kb 5000 ft
víz: kéthavonta 10-12 ezer ft
meleg víz: 3000 ft
gáz: 700 ft (villanytűzhely van)
közös költség: 9400 ft (ebben benne van a szemétszállítás is)
Fűtés: 0-7500 ft
Szia!!
Mi ketten vagyunk a férjemmel, 70m2 es kis családi házunkban.. Korszerű, nemrég épült.
Gáz (melegvíz, főzés, fűtés) nyáron 3000kb, télen 10-11 ezer. Ha nagyon hideg van, akkor 12 ezer, de akkor is mindig van bent 24-25-26 fok. ( padlófűtés)
Villany 5000
Víz (csak hidegvíz) 1800 ft.
Van még kukaszállítás, ami nálunk 1800 ft/hó.
Tv, internet 6200
Telefon 4000 ft
Biztosítás 1600 ft.
Azt hiszem ennyi :))
Ja és vidéken, alföld...
régi építésű sorház.
Szigeteletlen plafon, 3,40 belmagasság, régi nyílászárók, 80 nm, konvektor fűtés, Budapest közeli kisváros.
Villany: 12 E
Gáz nyáron: 3 E
Gáz télen 30 E
Víz: 4 E általány
Szemét: 1.5 E
Közös költség nincs.
A szemétdíj 4.800 forint, a víz is 5.000 körül van. A villanyszámla 3-4.000 forint körüli összeg, van 4 kW napelem a déli tetőn. A téli hónapokban a fűtés 20.000 forint, földszondás hőszivattyúval. A melegvíz előállítás havi 6.000 forint, gázkazán csinálja puffertárolóba.
Én sokat költöttem a rezsicsökkentésre...
Megyeszékhelytől 2 km-re lévő faluban négyen lakunk egy 260 nm-es családi házban ovis gyerek, nagyi, anya, apa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!