Távfűtéses lakásban Pesten miért tartanak kéményellenőrzéstminden évben?
Nekem a gondnok azt mondta, hogy a távfűtéses házak bizonyos része úgy lett felkészítve ha leválnának a távhőröl lehessen hátkozpontu kazánnal is fűteni.
És a mi panelünket 1962-ben építették, és bár azóta nem váltunk le még mindig ott vannak a kémyének a tetőn.
Bár hozzánk sosem jöttek meg .
Minap láttam a tv-ben ,hogy ott is van kéményellenőrzés ahol nincs is kémény :)
Amúgy
Lehet azért ellenőrzik, mert nektek is van a tetőn kémény ,az persze mindegy hogy nincs használva.
De minden évben bele kuksizik a kéményseprő.
Hmm érdekes...
A gáztűzhelyhez nem hiszem hogy köze lenne a kéményseprő vállalatnak, azt hiszem bizonyos teljesítmény felett foglalkoznak ilyenek felett (nem emkékszem az értékekre, meg a tűzhely teljesítményére sem, de más jogszabály is vonatkozik rá)
Tehát kell kémény mindenhova... És ha én a kéményt szeretném használni mert áttérnék vegyes tüzelésre a 4.-en akkor kikötnék nekem a távhőt?:D Fenntartásaim vannak:)
Ez egy oylan "hogy szerezzünk minél több pénz munka nélkül" dolognak tűnik.:)
Nem térhetsz át egyedül, az egész háznak kellene :)
Ez volt a koncepció az 1950-es években, háború ,katasztrófa esetén amikor nincs távhő akkor beraknak egy kazánt fatüzelésüt vagy gázt és azzal fűtenek a házban.
Egyedül nem lehet leválni a távhőről csak házak ,háztömbök tehetik meg.
De olyan feltételek vannak, hogy sokakat elrémísztenek.
Leválás a távhőröl, 4/5 közgyűlési támogatás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!