Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Vaskandallósok/vaskályhások.80...

Vaskandallósok/vaskályhások.80 nm-t (200 légköbmétert) fűtök, közepesen rémes szigetelés mellett 8 kw-os lemezkandallóval, elöl öntvény. Mennyi száraz fa fog elmenni a télen szerintetek?

Figyelt kérdés

2013. szept. 29. 08:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10: Ismerős, bár nekem nem volt komoly karrier, már kezdtem nem bírni a melót mint programozó egy budapesti belvárosi irodában... Úgyhogy léptem, s a nagy házvadászatban sikerült egy falutól 4 km-re költözni, a házból marad is vagy 30%, mire befejeződik az építkezés... Vidám dolgok ezek, de esténként bőgnek a szarvasok, szép a kilátás, hatalmas vaddisznókoponyákat találok az utcában s gombát a szomszédos vadasparkban. Még hegyekkel körülvett tó is van, szabadstranddal s szolid szerpentin motorozáshoz :D Én elvagyok itt.

Bocs, ez totál off...

Amúgy fahasogatni remek móka, akácot legalábbis, mi a párommal versengtünk érte :D

A szigetelés tényleg rossz lehet, mi picit kisebb házat (szigetelés nélküli B30-as + sok vasbeton) 4 kW-tal fűtöttünk, ami semmire se volt elég, de nem volt szívünk többet belenyomni a kis cserépkályhába. Most a ház szigetelt, nagyobb, 1kW-tal melegebb, mint régen 4-gyel...

2013. szept. 29. 13:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél még ennyi fát.
2013. szept. 29. 14:33
 13/17 emir72 ***** válasza:

Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem gondolkodj el egy jobb hatásfokú készüléken! Ez olyan dolog, ami még hitelre is megéri - pár év alatt megtérül!

A mostani készüléked legfeljebb 40-50%-os hatásfokú (az eddig leírtak alapján), egy modern készülék (200 eFt-tól felfelé), akár 80-90%-os hatásfokkal is működhet!

Én 120m2-t (310 lég-m3) fütök 3-4m3 fával (csak tölgy) és mindíg marad tavaszra.

Ha épp van mit költened a házra elöször a rezsi-csökkentéssel foglalkozz! Nyílászárók cseréje, fal- és padlásszigetelés, fűtéskorszerűsítés, stb. (ez javasolt sorrend is)

Egyébként gartula, hogy ott laksz, ahol szerettél volna lakni! Én még csak a telek lefoglalózásánál tartok - de már nagyon menekülnék. :)

2013. szept. 30. 11:19
 14/17 anonim ***** válasza:

Sok, mindentől függ, ha jó hatásfokkal tüzeled el és jó a kéményed akkor sokat megspórolhatsz.

Nekünk 50 nm a belső tér, 80 cm vastagságú vert vályogfal, kb. 100 éves, jó állapotú fa ablakok vannak és így három eredei köbméter keményfa elegendő a fűtési szezonban.

2013. szept. 30. 16:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Rakéta tömegkályhával valószínűleg kihúzod, a meteorológia szerint hosszan elhúzódó tél lesz.

Rakétakályháról sok infót találsz a permadórum.hu - n

2013. szept. 30. 20:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Ne vegyél " jó hatásfokú " kályhát . Ez csak azt jelenti, hogy milyen hatásfokkal égeti el a tüzelőt. DE MESSZE NEM AZT, hogy mennyi hő marad a házadban. Ezért javasoltam a rakéta tömegkályhát.
2013. szept. 30. 20:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Én, amikor 15 éve sikerült vidékre költöznöm, a kandallóból átvezettem a füstöt a szomszéd szobában terpeszkedő cserépkályhába. Így 60ezerből kifűtök egy telet. (80nm)
2013. okt. 17. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!