Mennyivel több egy ház rezsije, mint egy családi házé? Biztos több?
Hát azért ez nem olyan egyszerü. Nincs közös költség de van pl. szemét szállítási díj, és ott van még hogy költened kell a kertre (ha füvet nyírsz az áram vagy benzin) vegyél szerszámokat, gépeket. Állagmegóvás ilyesmi van mire költeni.
Szerintem ezeket is bele kell számolni hisz elköltöd.
80 nm ház, 800 nm-es telken, havi
-kuka 4000
-víz, csatorna 5000
-villany 12000 (ebből 2000 a kerti tó üzemeltetése)
-gáz 22000
-tv 2000
kuka: 70l-es 3hóra :3,9e ft
vill: 12-13 e ft/ hó
Gáz : évi 250-270e ft ,központi fűtés. + tűzhely,
kom adó: 15e ft /év
víz :550 ft /m3 csatornával együtt.
kéményes : 1 normál + 1 gáz, évi 3e ft
vikék, 15 000-es kisváros, 150m2 családi ház, 3 fő.
Na hát mi épp ebben vagyunk és elmondom hogy PONT ugyanannyi, amit előttem írtak azért. A családi háznál nincs közös költség ( ami 11500 ft felénk a panelban) viszont van szemétdíj 3 havonta 3000 ft és a rezsi többi része annyival több a családi házban amennyit amott meg közös ktsg.re ment el....
Ez a locsolás téma meg hát igen attól függ 1. mennyi a vízdíj felénk marha drága 2. mivel locsolsz én esővizet gyűjtök 3. mekkora a kert a mienk zsebkendőnyi túl sokat nem kell locsolgatni, idén meg rengeteg csapadék volt amúgy úgyhogy szép zöld a füvünk sövényünk öntözés nélkül is. Sok tényezős na.
Igen, nyilván soktényezős a kérdés. A vízdíj pl. függ a locsolástól, van-e fúrt kút.
Fűtés: mekkora a ház és szigetelt-e, Van-e alternatív fűtés: kandalló, cserépkályha, napkollektor etc.
Szóval alapvetően a 8. hsz-el értek egyet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!