tehát ha egy előítéletektől mentes egyénnél kialakul egyfajta "utóítélet" tapasztalatai alapján, egy rasszra irányulva, az minden bizonnyal "ellenségképet" keres, és rasszista? nem kívánom neked, vagy talán mégis, hogy tapasztald meg egyszer milyen egy "olyan" környéken élni...
2013. júl. 22. 16:00
12/28 Tom Benko válasza:
Ha egy rasszra irányul, akkor még zavarodottság is. Egyébként ez a borsodozás is unalmas már...
2013. júl. 23. 01:00
13/28 anonim válasza:
Neked akkor felesleges is magyaráznom...
2013. júl. 23. 01:15
14/28 Tom Benko válasza:
Sajnos sokaknál előfordul, hogy összekeverik a társadalmi és a népcsoportokat, amit egyesek saját céljaik érdekében ki is használnak.
2013. júl. 24. 09:41
15/28 anonim válasza:
engem nem érdekel, hogy társadalmi, nép, vagy birkacsoport, vagy rassz. VELÜK van a problémám, nem a bőrük színével. márpedig nem nevelkedtem rasszista, kirekesztő értékrenden belül, szimplán tapasztalataimnak köszönhetően állíthatom ezt. szóval max hazugnak nevezhetsz, de nem zavarodottnak, vagy olyannak, aki "ellenségképeket" keres.
2013. júl. 25. 19:23
16/28 Tom Benko válasza:
A baj az, hogy akikkel problémád adódott, azok nem egységes etnikum. Van az általad nevezettel közös rész, de van attól különböző is. Viszont egyeseknek kényelmesebb (és hasznosabb) egy deviáns csoportot egy megfelelő népcsoporttal összevonni.
Azt egy szóval nem állítottam, hogy hazudsz, csak annyit, hogy téves a véleményed. Ezt továbbra is fenntartom.
2013. júl. 26. 00:53
17/28 anonim válasza:
Akkor a válaszoló csak az említett rassz 90%-a gondol. Így megfelel?
2013. júl. 26. 02:58
18/28 anonim válasza:
"A cigányok, vagy más néven romák Indiából származó nép, mely a 15. században vándorolt be Európába."
de, szerintem egységes etnikum.
"Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk."
és természetesen van különböző rész, a probléma az arányokkal van.
2013. júl. 26. 13:19
19/28 Tom Benko válasza:
@17: Annál lényegesen kevesebb.
@18: A problémás csoportot nem egy etnikum alkotja, mivel az egy társadalmi réteg. Az arányokkal valóban van probléma. Például ha eltorzítja őket valaki, az komoly gond.
2013. júl. 27. 01:04
20/28 anonim válasza:
attól még hogy társadalmi réteg, lehet külön etnikum.
"Például ha eltorzítja őket valaki"
???
ezek a valakik minden bizonnyal gonosz egyének lehetnek, de én a saját tapasztalataim alapján ítélek, mondom ezredszerre is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!