Ha nincs hitelem ki lehet jönni minimálbérből?
19 éves vagy 6 hónapja dolgozom mondhatni beváltam maradok a cégnél.
A szüleim vennének nekem egy 55 négyzetméteres lakást be is rendeznék. Persze nem fullos csak annyira hogy legyen min aludnom, mosógép, bútorok szóval az alap.
Mennyi lenne a rezsim egy ilyen lakásnál ?
19/L
55 nm-es lakás... hát szerintem attól függ, panel, vagy tégla, milyen fűtéssel... mennyi a közös ktg (lehet 7 ezer is, lehet 15 ezer is...)
Fűtés 14 ezer/hó, villany 8 ezer/hó, közös ktg 10 ezer/hó..
32.000 + kábeltv, internet, telefon..
Persze, ha nem észveszejtő a rezsi - mi albérletben (panelben) havi 90e körül kijövünk rezsivel, (tehát 40e alatt van a rezsi általában, nyáron 20e alatt is szokott lenni).
Minimálbérből ezt könnyedén ki lehet fizetni, és tudsz mellette normálisan enni is.
Akik az ilyen kérdéseknél csak a rezsivel és az élelmiszerrel számolnak, ők vajon mivel törlik ki a seggüket, mivel mosogatnak, mosnak, tisztálkodnak, fújják a hónaljukat, miből fizetnek gyógyszert, bérletet vagy vonaljegyet, ne adj isten, ha merészkednek ilyenre költeni: újságot, könyvet, szórakozást, műszaki cikkeket és azoknak javítását és sorolhatnám az összes háztartásban megjelenő rendszeres és váratlan költségek felsorolását. Ezek sem az égből pottyannak ugyanis és igen jelentős összeget ki tudnak tenni.
Valahogy ezekre mégsem gondol senki.
Egy szó, mint száz, az élet nem csak rezsiből és ételből áll. Ha igen, az csak túlélés, de nem élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!