Mennyi a havi rezsitek?
Villany: 5-6 e
Távhő: télen 10-12 e, nyáron 5 e
Víz: 2 havonta 3 e
Internet+ tv: 5 e
Közös ktg: 5 e
Mobil: nem töltjük havonta szóval pár havonta 2-3 e ft
Biztosítás: 3 e
Én villannyal sütök, főzök, tehát nekünk még kevesebb lenne a villany.
Ez 2 főre Budapesten ennyi.
Nekünk vidéki településen:
gáz átalány: 32000
villany szintán átalány: 12000
víz: 4000-5000
csatorna+szemétszállítás: 4000-5000
tv+net: 8000
2 telefon kb: 6000-8000
Villany átlag 7000 télen 10000 (nyáron takarékosra állítjuk a bojlert mert nem kell olyan meleg víz)
gáz átlag 2700 (csak tűzhely)
víz átlag 5000 (csatorna még pár hónapig szerencsére nincs)
tv/net/mobilok 12000
a fűtés haviba olyan 15000 körül jönne ki (vegyes tüzelésű kazán van szóval fa+szén)
170m2 családi ház, 2 gyerek 2 felnőtt
Ketten lakunk
A villany : 8-10E
melegviz(éjszakai áramról megy): 3e
víz: 5E/két havonta
gáz(cirkó): nyáron 1000-2000, télen 30E minimum de inkább 40 körül szokott lenni.
tv/internet/telefon: 15E
közös öltség nincs és egyelőre biztosítás sem. A ház kb 50-60nm.
Igazából a telefonon most kezdünk spórolni így az sztem max 8E-nél megfog állni a fűtés meg csak akkor megy ha itthon vagyunk, hétvégén reggel és este.
én nem tudom igy szétszedni, de kb 20 ezer. azért ennyi mert mindenen spórolunk és úgyse tudnánk többet fizetni mert kölcsön is van 25, ennünk is kell és ezt 60ezerből 3 főnek.
gázpalackunk van, egy mobil, tv, laptop nem sokat megy, villanyt csak akkor használunk ha nagyon muszáj, mosogatni edényben szoktam, nem folyóvízben, ruhát mosni 2 hetente energiatakarékos módon, az autóval is keveset megyünk. mindig megesszük a maradékot, sose főzök addig pluszba. mindenkinek 1 perce van a zuhanyzásra, amit folyó vízre értek, többnyire télen fürdünk kádban max heti 1 alkalom. nagyjából ennyi amit spórolunk.
35nm tégla albi, két felnőtt.
Víz: 4-5 m3 = 3-4e
Villany (villanybojler van): 120kw = 7-8e
Gáz nyáron: 1-2e, télen 10-15e
Net: 3e
Telefon: 8e
Szerintem a fűtés és a villany irreálisan sok nálatok.
Nálunk is távfűtés van: télen 29e volt a legtöbb, nyáron 6e Ft. 14e a semmire (karbantartásra) nagyon sok.
Sokan írják, hogy a villanyszámlájuk 10e felett van, de szerintem egy normál háztartást 6-8 ezerből ki lehet hozni. Mitől lesz ennél több?
Nekünk: Közös költség, biztosítással 9200 Ft
Fűtésátalány: 15ezerpárszáz Ft (most fogunk átalányra átállni)
Díjbeszedő: (víz, csat, gázát.) 14-18e 2havonta (5fő!)
villany, Upc 6-6 ezer Ft
A másik téglalakás olcsóbb volt:
Gázátalány (fűtés, melegvíz) 12e Ft
Villany: (tűzhely is) 8e Ft
Víz, csat havi 8-10e Ft
mobilnet: 6e Ft
kuka negyedévente 6e Ft, biztosítás félévente 6e Ft
villany 25k
gáz 42k
tv net telefon 13k
viz es csatorna 13k 2 havonta
kuka 3.5k
mobil 1.5k
mind általány, csaladi haz, 2 fö
Villany miatt vettem fogyasztasméröt és mindenre raraktam es kijön (villanybojler), a szamitogep max annyit fogyaszt mint egy 100as izzó csak non stop megy.
Megoldas: napelem, napkollektor és kút és/vagy esővizgyüjtés, esetleg höszivattyus fütés. Az az álmom hogy csak egy biztositást, a kukát meg egy minimális vizet kelljen fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!