Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Elhunyt rokon túlfizetésének...

Elhunyt rokon túlfizetésének visszaigénylésénél van határidő, amin belül kérelmezni kell?

Figyelt kérdés
Tavaly januárban elhunyt rokon után gázdíj túlfizetés maradt. Én vagyok az örökös, de nem tudják a számláimra átvezetni, mert az ő nevére szól, viszont visszaigényelhetem. Csakhogy sajnos elfeledkeztem róla, és már eltelt több, mint egy év a haláleset óta. Ilyenkor még visszaigényelhetem a túlfizetést?

ma 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Halotti anyakönyvi és örökösödési határozat.
ma 10:41
 2/6 anonim ***** válasza:

1#

Vagy jóváíratot fogyasztásban.

ma 10:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínűbb, hogy jóváírják, hiszen a fogyasztói helyen lett túlfizetés. Ki azóta a számla szerződő fele? Nem lehet hogy azóta ez már rendeződött is a jóváírással?
ma 11:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem írják jóvá, annak idején az átírásnál megkérdeztem. Fizetőszámhoz tartozik a túlfizetés, nem tudják az én számláimon jóváírni.
ma 12:41
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Akkor mi a kérdés?

Az örökösnek kell bemutatnia az erről szóló határozatot a szolgáltatónál és az alapján kérheti a kifizetést. Éppen úgy nem maradhat a pénz a szolgáltatónál mint ahogy a tartozást se nyelnék be csak mert egy évig húzódott az örökösödési eljárás.

ma 12:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez volt a kérdés, de akkor ezek szerint nincs határidő. Köszönöm.

(Manapság, Magyarországon simán el tudnám képzelni, hogy egy idő után visszatartják, mert nem jeleztem időben...)

ma 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!