Minél több és minél nagyobb radiátorokat szereltetek fel annál olcsóbb lesz a gázszámla?

4# "4 óra x 5000 watt = 2KWh"
4 óra x 5000 watt = 20 KWh
:)

Ha nagyobb radiátort építesz be, - ahogy az előzőek is mondták - nem változik a fűtési számlád. A falakon, nyílászárókon, tetőn keresztűl ugyanannyi hő távozik kis, és nagy radiátorok esetén. Ezt kell a kazánnal pótolni.
Ami biztosan változni fog, az a rendszer hőkilengése. A nagyobb radiátorban több a fűtővíz, és a kazán lekapcsolódása után hosszabb ideig adja ezt a hőt még le. Tehát kicsit túl lesz fűtve a szoba. Ha bekapcsol a kazán, hosszabb idő kell, mig a víz elérri a megfelelő hőfokot, addig tovább hűl a szoba. :)

Ugyan ki mondta neked ezt a baromságot?
4/15 ös!Tanulj meg számolni!

"4/16 A te válaszod:
2 óra x 1000 watt = 2000wh = 2KWh
4 óra x 5000 watt = 2KWh
jan. 31. 16:58"
" 5/16 A te válaszod:
500*
jan. 31. 16:59"
Látom néhány egyének meghaladja képességeit, az egymás utánni 2 válasz éprtelmezése...
Leírom, én hogyan csökkentettem a gázszámlát. (Baxi kazán) Megmértem és láttam, hogy a kéményen nagyon meleg levegő távozik, tehát értékes meleget engedek ki a levegőbe. Egy orosz videóban láttam, hogy az ember leveszi a lángmagasságot alacsonyabbra. Ezzel utána némileg játszani kellett, hogy ne aludjon ki gyorsan a láng alacsony víznyomásnál.
A másik lényeges pont, hogy 55-fokra van beállítva a melegvíz a radiátorokban és van egy nagy kiegyenlítőtartály, hogy a víznyomás a rendszerben egyenletes legyen akkor is, ha meleg, akkor is, ha hideg a víz. Most gyakorlatilag minimális odafigyeléssel kevesebb, mint a felét fogyasztja a rendszer optimális hőleadással.
Sokat spórolunk azon, hogy szigeteltek a helyiségekben a szigetelés jó, tehát alacsony a ki és bekapcsolás közötti tartomány, ezzel a hőérzet is egyenletesebb. Sokat vesztünk azon, hogy mondjuk 22-fokról fűtűnk 24-re ez utána visszahűl és kezdődik elölről. Fontos, hogy a hőenergiát ne a kéménybe engedjük. Gyakorlatilag már kétéve 6-700m3-el kevesebbet fogyasztunk /év mint előtte. Ne legyen tűzforró a radiátor, mert igaz, hogy gyorsan felfűt, de a beállított hőérték elérése után még félóráig fűt, azaz túlfűti a keringetés miatt a lakást.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!