Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Minél több és minél nagyobb...

Minél több és minél nagyobb radiátorokat szereltetek fel annál olcsóbb lesz a gázszámla?

Figyelt kérdés
jan. 31. 16:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

4# "4 óra x 5000 watt = 2KWh"

4 óra x 5000 watt = 20 KWh

:)

febr. 1. 18:53
 12/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#10 Az új kazánokat direkt alacsony hőfokon kell üzemeltetni
febr. 2. 04:54
 13/19 Meton ***** válasza:
12-es. Pontosítsunk, alacsonyabb hőfokon kell üzemeltetni. Érdemes lenne belemenni kicsit jobban a működésébe, de alapvetően az a probléma, hogy a meleget kémiai reakcióval állítja elő, aminek mindenképpen kell az optimális hőfok. 30 fokra leveszed, akkor hamar tönkre megy, legalábbis szerintem. Leveheted, de úgy 45 fok alatt már nem működik jól. Persze 45 fok alatt a radiátorok sem hatékonyak, ott már kell a padlófűtés.
febr. 2. 12:29
 14/19 Meton ***** válasza:
Esetleg érdemes elgondolkozni a hatékonyságon. A régi öntöttvas radiátorok 70 fokon működtek jól. 100 éves épületekben még lehet látni ilyeneket. Amikor kitalálták, még olcsó volt az energia. Aztán jöttek az olcsó lapradiátorok, ezek már 50 fokon is jól fűtenek. Ma már alu radiátorokat használnak, ami 40 fokon is leadja a hőt, sőt itt vannak a fan-coil-ok, amik jelenleg a leghatékonyabbak.
febr. 2. 12:38
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha nagyobb radiátort építesz be, - ahogy az előzőek is mondták - nem változik a fűtési számlád. A falakon, nyílászárókon, tetőn keresztűl ugyanannyi hő távozik kis, és nagy radiátorok esetén. Ezt kell a kazánnal pótolni.

Ami biztosan változni fog, az a rendszer hőkilengése. A nagyobb radiátorban több a fűtővíz, és a kazán lekapcsolódása után hosszabb ideig adja ezt a hőt még le. Tehát kicsit túl lesz fűtve a szoba. Ha bekapcsol a kazán, hosszabb idő kell, mig a víz elérri a megfelelő hőfokot, addig tovább hűl a szoba. :)

febr. 7. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan ki mondta neked ezt a baromságot?

4/15 ös!Tanulj meg számolni!

febr. 7. 09:38
 17/19 anonim ***** válasza:

"4/16 A te válaszod:

2 óra x 1000 watt = 2000wh = 2KWh

4 óra x 5000 watt = 2KWh

jan. 31. 16:58"

" 5/16 A te válaszod:

500*

jan. 31. 16:59"

Látom néhány egyének meghaladja képességeit, az egymás utánni 2 válasz éprtelmezése...

febr. 7. 09:54
 18/19 anonim válasza:

Leírom, én hogyan csökkentettem a gázszámlát. (Baxi kazán) Megmértem és láttam, hogy a kéményen nagyon meleg levegő távozik, tehát értékes meleget engedek ki a levegőbe. Egy orosz videóban láttam, hogy az ember leveszi a lángmagasságot alacsonyabbra. Ezzel utána némileg játszani kellett, hogy ne aludjon ki gyorsan a láng alacsony víznyomásnál.

A másik lényeges pont, hogy 55-fokra van beállítva a melegvíz a radiátorokban és van egy nagy kiegyenlítőtartály, hogy a víznyomás a rendszerben egyenletes legyen akkor is, ha meleg, akkor is, ha hideg a víz. Most gyakorlatilag minimális odafigyeléssel kevesebb, mint a felét fogyasztja a rendszer optimális hőleadással.

Sokat spórolunk azon, hogy szigeteltek a helyiségekben a szigetelés jó, tehát alacsony a ki és bekapcsolás közötti tartomány, ezzel a hőérzet is egyenletesebb. Sokat vesztünk azon, hogy mondjuk 22-fokról fűtűnk 24-re ez utána visszahűl és kezdődik elölről. Fontos, hogy a hőenergiát ne a kéménybe engedjük. Gyakorlatilag már kétéve 6-700m3-el kevesebbet fogyasztunk /év mint előtte. Ne legyen tűzforró a radiátor, mert igaz, hogy gyorsan felfűt, de a beállított hőérték elérése után még félóráig fűt, azaz túlfűti a keringetés miatt a lakást.

febr. 7. 11:16
 19/19 mindentudó99 ***** válasza:
#15 Ha kicsik a radiátorok állandóan fűt a kazán. Mert nem éri el a hőfokot csak sokára. Ha nagyobbak nem erőlködik. Egyszerű ám ez.
febr. 7. 20:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!