Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csináljon az ember, ha...

Senior Séf kérdése:

Mit csináljon az ember, ha fűtést akar korszerűsíteni, de nevetségesen alacsony a jelenlegi fűtés ára?

Figyelt kérdés
Támadnak az ötletek, aztán még útközben elhamvadnak, hisz a büdös életben nem térülnének meg.
jan. 18. 16:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne korszerűsítsen fűtest.
jan. 18. 16:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Hanem? D
jan. 18. 17:17
 3/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha valakinek nevetségesen alacsonyak a fűtés költségei az nem gondolkodik korszerűsítésen. Ettől független kifejthetnéd bővebben
jan. 18. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hanem úgy hagyod ahogy van.
jan. 18. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Hanem.... másba fekteti az erre szánt pénzt, ami jobban jövedelmez.

Vagy ennek ellenére is csinál fűtéskorszerűsítést, ha annak oka nem csak anyagi jellegű, pl 30 éves gázkazán már gyakran meghibásodik.

jan. 18. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:
El nem tudom képzelni, hogy mennyire unatkozhat az az ember, aki a nevetségesen alacsony fűtésszámlája ellenére korszerűsíteni szeretne. (Hacsak nem bűnronda a jelenlegi fűtés.)
jan. 19. 22:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Tény, kedves 6-os, hogy amikor az ember nyerésre áll az élettel szemben qurva nehéz elképzelni, hogy létezik élethelyzet, amikor a legfaszább lapokkal is legfeljebb betlizni lehet. Én se gondoltam erre, amikor hazaköltözve megvalósítottam régóta dédelgetett álmomat, és megépítettem a batch boxomat. Azóta imádom a kicsikét és naponta tisztelettel adózok az általa nyújtott teljesítmény láttán. Azóta nyugdíjas lettem, s kiderült, nincsenek, nem lesznek gondjaim, annyi fát tudnék venni, hogy a fülemen jön ki, már most 3 évre megvan.

Na most!

Imádott feleségem hobbi-szobájába már vettem egy "bóti" kandallót, ez oké. Adva van viszont egybe nyitva egy hatalmas amerikai konyha, elő,-fürdő,- és hálószoba, aminek a temperálása jelenleg a batch box feladata. Vályogházról beszélünk, amúgy.

Na, a bajság ott kezdődik, hogy 66 évesen és túl 3 szerencsésen átvészelt stroke-on gondolkodnom kell, milyen szerkezetet hagyok hátra imádott feleségemre. Mert ez abatch box nem olyan, hogy megrakjuk, oszt jóvan, itt tudni kell, mit miért teszünk. Nem tudom, asszonykám marad-e, (ő eleve csak miattam-értem jött velem 25 éve vidékre és követett, amerre kényem-kedvem hajtott) de nagyon megszerette ezt a "parasztizálós" életformát.

Oké, találtam olyan teljesítményű tüzelőberendezést, ami megállná a helyét, de a szívem szakad meg a gondolatra is.

Szóval köszi, hogy elolvastátok, köszi a segítőkészséget, voltaképpen csak kibeszélem magamból a fájdalmat. Persze azt nagyon tudnám díjazni, ha ötletelnétek.

NA! Szóval a lényeg: nem tudom, merre lépjek hátra.

jan. 20. 12:14
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
Na most így a leírás alapján eleve hiányos volt a kérdés nem voltak konkrétumok. A szerkezetről is nagyon kevés az infó a neten. Ráadásul azt írod jó helyzetben vagy és bármennyi fát vehetsz. Ez azért nem azonos azzal hogy olcsó is. A fa az egyik legdrágább fűtési mód. Lényegében egy macera nélküli fűtés kell ha esetleg egyedül marad az asszony ne kelljen fával vacakolni. Az alternatívák adottak. Hőszivattyú , klíma vagy gáz központi fűtés. Bár szigetelés nélkül a klíma lehet kevés. Válassz valamit. Egyik se olcsó
jan. 20. 15:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Tény, hogy hiányos volt az info, kedves utolsó. Elnézést kérek érte.

Először pár szó a batch boxról. Ez egy nagy tűzterű rakétakályha, melynek a hőemelőjén adott esetben 900 fokot is mérhetünk, és amely, - mint nálam is - szemben a bolti kályhák min 300 fokos füstgázával 55-60 fokos füstöt eregetnek a szabadba. Tehát minden bent marad. Nálam ezen kívül egy fél tonnás ülőpadka is útját állja, ami másnapig megtartja a hő java részét.

Ami a fát illeti: szil ültetvényem van. A karvastagságú, vagy combosabb ágakat kuglizom, a vékonyát az ágdaráló teszi kezelhetővé. Eleve az egész a vesszőparipám, az energiatakarékosság jegyében lett összeállítva. Nagy bánatom, hogy a szomszédaim, akik közül nem egynek szűk a büdzséje, nem kíváncsiak a filléres megoldásra. Maradnak a régi jól bevált módinál; megveszem a qurvadrága fát, oszt elfüstölöm valami bolti vasdarabban.

No, hálásan megköszönöm, ha eddig elolvastad a siránkozásomat.

jan. 22. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!