Gázfűtés kiegészítésképp a szuterén szintre, ami max. 20m2, vettünk egy 700kwh-s infra hősugárzót. Ezek tényleg ennyire brutál sokat fogyasztanak?
Rakjatok be az alsó szintre egy kandallót, az majd átmelegíti a teret, meg benneteket.
A klíma is zabálja a villanyt, mégha kevesebbet is, nem kell elhinni hogy az majd olcsó lesz. A konkrét esetben havonta nagyjából 400kWh plusz villanyfogyasztás, de lehet hogy még több, mivel a komfortmeleghez magasabb klíma hőmérséklet szükséges!
Még a 400kWh is jobb, mint a mostani kb. 800-900kWh plusz.
Kandallót azért nem tudom hogyan lehetne, mert annak szerintem kell kémény és az ott lent nincs, sőt a házban egyáltalán nincs. A legfelső szinten van a kazán, saját műanyag csövével kivezetve az ablak mellett. Arra már nem lehet semmit rákötni, így szerintem a kandallót csak nagyobb átalakítással lehetne megoldani (3 szintes ház, ide kémény nagyon macera lenne egy szoba miatt)
"Kandallót azért nem tudom hogyan lehetne, mert annak szerintem kell kémény és az ott lent nincs,"
Voltam németeknél egy kiállításon, és ott pont erre csináltak nagyon stílusos öntöttvaskandallókat, ami etanollal megy, annak nem kell kémény.
Ennek nem kell semmi engedélyeztetés, azért kaptak mostanában rá, mert KV okokból egyre bonyolultabb egy fa/szenes kandallót engedélyeztetni az EU-ban, legalábbis a nyugati felén.
Mit csinál odalent a szuterénben a férjed?
(Ha ülőmunkát végez, akkor a 700 W-os fűtőtest helyett egy 50-70 Wattos elektromos takarót vegyél, abba burkolózzon be. Vagy nyilván ha lemegy, öltözzön fel jobban... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!