Mi a maximális kazán vízhőmérséklet amivel egy rosszul
szigetelt házat lehet fűteni?
60°C-nál nem szabad magasabbat beleengedni, mert kisgyerekeknél enyhe égést okoz, ha megfogja a radiátort, vagy a csöveket. De egy felnőtnek sem kellemes hőmérséklet már a 60 sem, viszont ilyen esetben szükséges lehet.
dec. 4. 10:36
2/11 A kérdező kommentje:
Esetleg kompetensebb válaszok? Ugyanis a normális hőmérséklet 60 és 70 között van… Ezt nem én találtam ki.
“ Optimal Temperature Range: For central heating, the water should generally be around 60°C to 70°C. Below this range, radiators may not heat up sufficiently, while above it, energy wastage increases.”
Szóval mi a maximum?
Kazán adatlapján megtalálod
dec. 4. 11:11
Írhatod te a 60-70 -et ha az új kondenzációs kazánok nem is tudnak annyit. 60 at esetleg de akkor már nem is gazdaságos. Ugyanennyi szigetekéssel 50 fokos vízzel kifűtöttem a házat. Vegyes tüzelesnél is elég 60 fok. Vegyes kazánnal csinálhatsz 80 fokos vizet is de minek. Szaunázni akarsz? Sőt szénnel fel is forralhatod a vizet.
dec. 4. 12:01
5/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Most olvastam el egy vadonatúj kazán használti utasítását, 83 °-ig csinál vizet… Szóval írhatod ezt a 60-at, attól még a modern kazánok csinálnak 83 °-ig vizet… Mellesleg ezt nem én találtam ki amit bemásoltam, ha érdekel honnan van akkor tessék itt van a link: [link]
Lefordítom hogy értsd! Sima kazán 60-70, kondenzációs kazán 70 körül! Lehet magyarkodni, ó bocsánat, okoskodni akartam mondani, attól még ez tény ott van a táblázat nézd meg!
Ez nem a kazántól függ, hanem a rendszertől. Radiátor, vagy padlófűtés, esetleg más? Ha radiátor, akkor milyen?
dec. 4. 14:11
Minnél magasabb annál jobb, kell a hő egy ilyen házba. Vegyeskazánnal 80-90fok!
dec. 4. 14:43
Akkor vegyél kondenzaciösat és üzemeltesd 70 fokon. Nekem mimdegy csak az ég vilagon semmi értelme nem lesz mert nem gazdaságos úgy a használata . Max 55 fokig. A kérdés se érthető mi az hogy max hőmerséklet és mit akarsz vele? Vegyes kazánnal csinálhatsz 100 fokos vizet hatha az elég lesz neked
dec. 4. 15:12
9/11 A kérdező kommentje:
Nem a gazdaságosság a lényeg , hanem az, hogy kifűtse a házat, te madár….
Akkir viszont felesleges volt kérdést kiírni. Elég lett volna fizika órán figyelni. A víz 100 fokon forr . Egy nyitott rendszernél vegyes kazánnal 100 fokos vizet is tudsz csinálni. Gázkazánnal meg ami rá van írva. Nem bonyolult ez. Ha talaotál olyat ami 83 fokig füt és neked megfelel vedd azt. 83 fokis víz bármilyen házat kifüt.
dec. 4. 16:33
Kapcsolódó kérdések: