Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha egy 1000 literes puffertart...

Ha egy 1000 literes puffertartály vízhőmérséklete 80 fok és nem használodik el, akkor mennyit esik ez hőmérséklet 24 óra alatt?

Figyelt kérdés
nov. 22. 21:26
 1/9 A kérdező kommentje:
a környezeti hőmérséklet 15-20 fok.
nov. 22. 21:26
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
20%
24 òrát még sose tartottam benne mert ugye minek. Estétől reggelig az 1000 literesbe nekem 5 fokot csökkent kb.
nov. 23. 06:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt így nehéz megmondani, mert a szigeteléstől függ. Nem mindegy hány centi van rajta és az sem mindegy, hogy mi. Sima kőzetgyapot, vagy valami komolyabb PU hab.
nov. 23. 11:00
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
Mondjuk tök felesleges ide is válaszolni. Leírom a tapasztalatom es le van nullásva
nov. 23. 11:14
 5/9 A kérdező kommentje:
10 cm poliuretan hab.
nov. 23. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:
A tartály alsó része kb. 20°C-ot fog hűlni, a teteje kb 10-et, de amúgy tényleg nem éri meg ilyen hosszú időre tárolni, a puffer hőjét pár órán belül ki kéne keringetni.
nov. 23. 21:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Az van, hogy ha délután pl -10 fokban felfűtöm a lakást 23 fokra (ami kb 2-2,5 óra tüzelés), akkor másnap délutánig kb 21-re fog visszaesni a hőmérséklet. Padlófűtés van mindenhol. Arra gondoltam, hogy ha lenne egy puffer akkor elég lenne 2-3 naponta begyújtani és kényelmesebb lenne. De feltétel lenne az is, hogy 24-48 óra múlva ne legyen nagy a hőveszteség, mert akkor az energia fölöslegesen veszik el.
nov. 23. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Családban van puffer, ilyen időben, mint most azért naponta be kell gyújtani.

Csak ugye az nem mindegy, hogy nem kell egész este életben tartani a tüzet, hanem elég 1,5-2 órát nagy lángon fűteni, lesz annyi melegvíz a tartályban, hogy következő délutánig melegen tartja a házat. Meg hogy nem kell huzatszabályzóval bohóckodni, hanem nagy levegővel el lehet égetni a fát. A kazánjuk, kéményük lényegében korommentes. 6m3 fát tüzeltek el tavaly, fél vödör szürke hamut szedtünk ki a kéményből, az semmi.

Délután 5-kor bedurrantják jó száraz fával, 40kw a kazán, van a házban kb 15 kw radiátor. Szóval rendelkezésre áll elég kraft ahhoz, hogy a ház is, meg a puffer is egyszerre melegedjen.

Amikor bent a házban lekapcsol a termosztát, akkor a tartály tetejébe megy be szépen a maradék meleg. Nincs a házban se esti szauna, se reggeli vacogás, meg a délután sem arról szól, hogy 10 percenként rohangálnak fát pakolni.

nov. 24. 21:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Én ezt hasonlóan csinálom puffer nélkül. Egyszer begyújtom, majd még egyszer megrakom és ennyi. Száraz fával, a huzatszabályzó használatával. Kondenz nincs, a koromtól néha megtisztitom a kazánt, a kémény jövő nyáron egy nap megcsinálom, most 3 éve működik de még nem tisztítottam, mert minimális korom van benne és nem láttam értelmét. Ezt gondoltam egy pufferrel megsegíteni és akkor elég lenne két naponta begyújtani. A tűzrakás utáni másnap mikor két fokot visszaesik a hőmérséklet kapcsolna a pompa és a pufferből kiforgatná a vizet így újra visszamelegítené a padlót és másnap kelle csak begyújtani.
nov. 25. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!