Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy fok nornalis a hazban télen?

Hogy fok nornalis a hazban télen?

Figyelt kérdés

140 nm2 es hazban lakunk, igy nagyon sporolnunk kell a gazzal, hogy ne lepjuk àt a tanogatott évi 1700m3 t. Így 20.5 fokra tudunk futeni ugy, hogy ket szoba le is van zarva es nem futjuk…

Nekem ez nem kellemes sokszor fazom. Amugy is fazos vagyok, a ferjem azt mondja nincsen hideg.. nem erzem konfortosan magam itthon. Remelem eljon az ido mikor nem lesz ez a korlat, hogy csak 1700m3 ig van normal aron a gaz, nert ez kicseszes azzal aki nagy hazban lakik… aki kicsi lakasban lakik nyilvan annak nem szamit hogy 23 vagy 24 fokra fut fel..

nov. 24. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk azt nem értem, hogy minek annak ekkora ház, akinek nincs pénze kifűteni, de mindegy is, nincs hozzá közöm.

Szerintem 21-22 fok a normális, de ha egyedül vagyok itthon, sosem csinálok 21 foknál melegebbet. Számomra teljesen természetes, hogy télen meleg pulóvert visel az ember.

nov. 24. 23:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem mindegy, hogy par eve meg nem hetszeres aron volt a gaz m3-re….. nem mindegy hogy 30 ezret fizetsz vagy mpndjuk 300 ezret…. Szoval jo nagy baromsagot mondtal
nov. 24. 23:16
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként az egész házat fűtöd? Én csak ott fűtök, ahol üldögélek, pár nm. Illetve köntösben vagyok, fotelban, ami bemelegszik tőlem.:)

Érdekes is, hogyan elég ekkora házra ennyi m3.

nov. 25. 00:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más a komforérzete, én 23-24 fokban érzem jól magam. Ha nálad ez csak sok gázfogyasztással érhető el, akkor ott sajnos költeni kell a szigetelésre, illetve a gáz mellett tetethetsz fel klímát is, és azzal is tudsz valamennyire spórolni. Kinti nulla fokig én csak azzal fűtök.
nov. 25. 06:42
 5/14 anonim válasza:
52%
Nálunk stabil 20 fok van az egész lakásban és nem spórolás végett, hanem mert így kényelmes számunkra. Egy pólóban+alsóneműben vagyunk itthon szinte mindig.
nov. 25. 07:16
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

"nert ez kicseszes azzal aki nagy hazban lakik…"

Miért lenne kicseszes?

Az lenne kicseszes, ha mennyiségi korlat lenne, azaz nem használhatnál többet akkor se ha akarsz.

Te csak nem tudod kifizetni.

Ez egyéni szocprobléma, miért élsz akkora házban, amit nem engedhetsz meg?

Na ugye?

nov. 25. 07:22
 7/14 anonim ***** válasza:

Nálunk állandó 23 fokra van állítva a termosztát, nekünk így komfortos.

115 nm-es ház, csak az előszobában van hűvösebb, de az meg direkt így van.

nov. 25. 08:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Nálam is 24 körül van, és rövidnadrág polóban vagyunk a házban.

Használd ki a 7 milliós programot szigetelésre, és bele férsz majd a keretbe. Ebből ki jön a homlokzat, födém szigetelés, nyílászáró csere, és kazán csere. De ha kondenzációs már akkor ez felesleges.

nov. 25. 09:03
 9/14 anonim ***** válasza:
52%

Tavaly 21.5re futottem (22ig fut es 22 alatt kapcsol be)

Nem volt komfortos szoval iden 22.5re hetvegen es 22re hetkoznap.

De baratom pl amikor eloszor itt aludt, megfázott. Azóta 23.5 van amikor jön.én 24ben nottem fsl

nov. 25. 11:12
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

"Hogy fok nornalis a hazban"

Ez sem "nornalis"

nov. 25. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!