Elutazom 4 napra, melyik a gazdaságosabb?
Figyelt kérdés
Ha a dryvitos tégla társasházi lakásom termosztátját hagyom 20-21C fokon a gázcirkónak, vagy totál letekerem, hagyván kihűlni a lakást és amikor hazajövök 4,5 nap múlva, fel kell fűtenem.nov. 24. 16:31
A kérdező szavazást indított:
Nem érdemes levenni. Szinten tartani gazdaságosabb, mint kihűlét követően felfűteni.
Érdemes levenni, mert 4 nap alatt több gázt enne meg a szintentartás.
Egyéb, leírom.
18 szavazat
1/5 A kérdező kommentje:
Aki az "Egyéb, leírom"-ra klikkelt, nem tenné meg, hogy le is írja valóban? Köszi :)
nov. 24. 16:52
2/5 anonim válasza:
Jég hideg lakásba merérkezni elég kellemetlen.
Nálam a padlófűtéssel a felfűtés 10-12 óra.
4 napra 18 fokra állítom.
Társasházban attól függ, mennyire vesznek körül fűtött lakások. Ismerősömnél kikapcsolt fűtéssel sem megy 17 alá.
3/5 anonim válasza:
Milyen termosztátod van?
Enyém egy hétre programozható, ilyen esetben a 3 napot 15 fokra állítom, és a hazaérkezésre beállítok 22-t.
Ha ilyen sima fali tekergetős termosztát, akkor saknos nem aktuális ez a tanács.
Vannak wifis termosztátok is, ott telefonos alkalmazással tudod állítani a hőmérsékletet, pont most ilyenen gondolkodom, csak elég drága, 100 körül.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki volt, aki a 2-est lepontozta. Pedig hasznos a válasza. Amúgy arra gondolok, hogy én is ilyen 18C-ra fogom levenni. 3-asnak: sajnos ez egy tekergetős, alap termosztát, de mivel bérelt lakás, így nem is tudom lecserélni.
nov. 24. 17:47
5/5 anonim válasza:
a 18 fok teljesen jó. Nem érdemes jobban levenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!