Mire használhatok 800watt áramot?
Nemrég lekapcsolták nálam az áramot, és a szomszéd segített ki egy hosszabítóval, de ezt mondta, hogy óránként max 800 wattot fogyaszthatok. Aztán 2 nap után mérgesen rámszólt, hogy túl sokat fogyasztok, majd azt mondta, hogy beszerelt a hosszabítóra egy 4 amperes megaszakítót, és azóta mindig elmegy az áram ha bekapcsolok valamit. Így a bojlert egyáltalán nem tudom használni, és akkor is kikapcsolt, ha a tv és a kávéfőző egyszerre működik.
Mióta beszerele a megszakítót már 4x kikapcsolt az áram, és mindig kell neki szóljak, hogy kapcsolja vissza és már elég ideges a sóherje.
Bojler ritkán adja 1200W alatt.
Kávéfőző is sok van 1200-1400 között.
Akkor?
Az 500 W-os készülék akármennyi Wh-t fogyaszthat. Ha 3 percig van bekapcsolva, 25 Wh-t fogyaszt, ha 3 óráig, 1500-at.
A megszakítót pedig ott lehet kiiktatni, ahol be van építve. Nem tudom, hogyan oldotta meg a szomszéd, de amint előttem is írták, lehet, hogy ez nem puszta sóherság. Ha túlterheled az ő hálózatát, ugyanúgy nem lesz áramod, de neki sem. Lehet, hogy ennyi a tartalék a saját fogyasztásán felül addig, amit a hálózata enged.
"Nem lehetne azt valahogy kiiktatni?"
Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy adott villanyt, hogy ne sötétben botorkálj, még ki is akarsz vele k*rni, hogy fizesse a sokszorosát? Na, ez a magyar lelkület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!