Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mire használhatok 800watt áramot?

Mire használhatok 800watt áramot?

Figyelt kérdés

Nemrég lekapcsolták nálam az áramot, és a szomszéd segített ki egy hosszabítóval, de ezt mondta, hogy óránként max 800 wattot fogyaszthatok. Aztán 2 nap után mérgesen rámszólt, hogy túl sokat fogyasztok, majd azt mondta, hogy beszerelt a hosszabítóra egy 4 amperes megaszakítót, és azóta mindig elmegy az áram ha bekapcsolok valamit. Így a bojlert egyáltalán nem tudom használni, és akkor is kikapcsolt, ha a tv és a kávéfőző egyszerre működik.

Mióta beszerele a megszakítót már 4x kikapcsolt az áram, és mindig kell neki szóljak, hogy kapcsolja vissza és már elég ideges a sóherje.

nov. 16. 16:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mindenre rá van írva a teljesítményfelvétele, összeadni remélem megtanítottak, nem olyan nehéz összehozni. A bojler szó nem is tudom, hogy kerül a 800W maximummal egy lapra. Ennyire azért ne legyél már Aranka néni!
nov. 16. 16:44
 2/17 anonim ***** válasza:
Ez az óránként 800 W értelmezhetetlen. A watt teljesítményt jelez, a fogyasztást Wh-ban vagy kWh-ban mérjük. Ha 4 A-es megszakító van a hosszabbítón, akkor legfeljebb ekkora áramerősséget tudsz használni, vagyis a hosszabbítóról egy időben működő készülékek összesített teljesítménye nem lehet több 920 W-nál.
nov. 16. 16:47
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Bojler ritkán adja 1200W alatt.

Kávéfőző is sok van 1200-1400 között.

Akkor?

nov. 16. 17:02
 4/17 A kérdező kommentje:
Így szinte semmire nem elég az áram, csak a világításra vagy tv. Ha kávét akarok főzni akkor minden mást mi kell kapcsolnom. Fürödni is csak lavórban tudok, ha a másfél literes teafőzőben melegítem a vizet. Mosógép is csak az energiatakarékos üzemmódban működik, így meg félig piszkosak maradnak a ruhák.
nov. 16. 17:11
 5/17 A kérdező kommentje:
Először még működött a bojler is meg minden, csak aztán beszerelte azt a megszakítót. Nem lehetne azt valahogy kiiktatni?
nov. 16. 17:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
4 A-nyi áramerősség ennyire elegendő. Nem véletlen, hogy a lakóingatlanoknál ennél jóval nagyobb kapacitású hálózatot szokás építeni.
nov. 16. 17:15
 7/17 anonim ***** válasza:
Gondolom a szomszéd utánaszámolt, hogy nála mennyi tartalék van, és ennyi jött ki. Azt te nem fogod tudni megfizetni, hogy nála se legyen melegvíz.
nov. 16. 17:19
 8/17 anonim ***** válasza:
#2 ha valamire az van ráírva, hogy 500W, az akkor hány wattórát fog fogyasztani a hálózatról neked?
nov. 16. 17:21
 9/17 anonim ***** válasza:

Az 500 W-os készülék akármennyi Wh-t fogyaszthat. Ha 3 percig van bekapcsolva, 25 Wh-t fogyaszt, ha 3 óráig, 1500-at.

A megszakítót pedig ott lehet kiiktatni, ahol be van építve. Nem tudom, hogyan oldotta meg a szomszéd, de amint előttem is írták, lehet, hogy ez nem puszta sóherság. Ha túlterheled az ő hálózatát, ugyanúgy nem lesz áramod, de neki sem. Lehet, hogy ennyi a tartalék a saját fogyasztásán felül addig, amit a hálózata enged.

nov. 16. 17:42
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nem lehetne azt valahogy kiiktatni?"

Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy adott villanyt, hogy ne sötétben botorkálj, még ki is akarsz vele k*rni, hogy fizesse a sokszorosát? Na, ez a magyar lelkület.

nov. 16. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!