Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyit fogyaszt egy fűtésre...

Mennyit fogyaszt egy fűtésre is használható klíma, ha csak kiegészítő fűtésként használom esténként 2-3 óra hosszára, amíg nincs nagy hideg és nem kell a központ fűtést használni?

Figyelt kérdés

1 darab Gree 3,5 kw-os fűtésre optimalizált klíma van a hálószobában, amit -25 fokig lehet fűtésre is használni.

Milyen elven működik a klíma fűtés esetén? Ilyenkor fogyaszthat annyit, mint például 2000 wattos hősugárzó? Nem értek hozzá, de aki beszerelte mondta, hogy fűtőszál is van benne és az fűt. Ismerősök között van aki azt mondja, a fűtőszál csak nagy hidegben kapcsol be és a klíma kompresszora fűt ugyanúgy mint amikor melegben fűt, mások szerint pedig folyamatosan megy a fűtőszál és zabálja az áramot mint egy hősugárzó.

szept. 14. 13:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Max. olyan 1 Kwh körül fogyaszt. Ha fütésre kapcsolod, akkor fordítottan müködik a kültéri egységet hűti, fagyban lehet szükség a kültéri egység csepegő tálcájának fütésere, de a legtöbb klímában nincs ilyen, meg az csak fagyban kapcsol be, de nincs nagy fogyasztása.
szept. 14. 17:08
 2/3 anonim ***** válasza:
52%
Többet fog fogyasztani, mintha egész nap megy folyamatossan. Ráadásul még zajos is az állandó felfűtés miatt, temperálásnál minimum teljesítménen dolgozik csendesen
szept. 14. 19:01
 3/3 anonim válasza:

Októberben szoktam én is fűteni klímával. Nekem split van, kb.-5-7 fokig lehet használni. Estére kapcsolom be, nekem kb. 3-5000 ft-al több a fűtés számlám.

A jól karbantartott klíma egyáltalán nem drága,most jöttek meg a nyári villanyszámlák és 7600 ft volt.

Nagyon meleg augusztus volt, többre számítottam.

A lakás 55 nm, és minden nap használtam a klímát szinte egész nap, éjszaka nem.

Megéri klímát használni csak karban is kell tartani.

szept. 24. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!