V.roland98 kérdése:
Miért lett magas a gáz számla?
Figyelt kérdés
A gázt havonta diktálom az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. részére, a gázt az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. adja. 2024.08.11. - 2024.10.09. közötti időben 134 köbmétert és 4536 MJ-t használtam fel, ezért összesen 48.000, - ft.-ot kellene fizetni. Nem értem, hogy miért, de 1963 MJ-t piaci áron számoltak el. Az előző hónapban nem diktáltam önhibából, de milyen jogon számoltak el a piaci áron, amikor az éves keretet közel sem használtam fel?okt. 18. 20:53
3/7 anonim 

válasza:

Lehet, hogy mivel van jelleggörbe is, aszerint kiesik 1963 MJ ebben az időszakban a támogatott mennyiségből, ha az 1 havi limitben benne is van.
4/7 anonim 

válasza:

átalány mellett egyszerűbben lehet követni és fizetni ...
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, csak a számlán nem mutatják, hogy milyen jelleggörbe alapján számoltak el és ez így most hirtelen jelentős összeg. Szerintem ez így most lehúzás még akkor is, ha később túlfizetés esetén visszakapom.
okt. 19. 13:17
6/7 anonim 

válasza:

Diktálhattál volna kevesebbet, és el van intézve.
7/7 anonim 

válasza:

Ami azt illeti ebben a hónapban is diktálhatsz kevesebbet, és akkor korrigálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!