Bogica0616 kérdése:
A padra tettünk 35 cm üveg gyapotot szigetelést. Ez mennyi energia megtakarítással járhat? Hogy kell kiszámolni?
Figyelt kérdés
szept. 14. 11:11
1/7 anonim válasza:
Milyen padra? Nem a padlásra? Az ingyenes kamu üveggyapot szigetelés miatt kérdezed?
2/7 A kérdező kommentje:
De a padlásra gondoltam. Igen az ingyenből rajtunk 25 cm és mellé még 10 cm- re kiegészitettük. És igen egy fillér nem fizetünk csak a saját anyagra. Sőt később sem kell fizetni a pályázatra. De a kérdés nem ez volt egy ekkora szigetelés mekkora átlagos energia megtakarítással járhat? 10-20-30-40 százalék?
szept. 14. 11:48
3/7 anonim válasza:
Nekem 10 cm van a padon, és tökéletes. saccra 40% a megtekerítás..ott szökött leginkább a meleg.
4/7 anonim válasza:
De rég hallottam ezt a padot. Szerintem Nógrád-Heves-Borsod környéki a kérdező:) Rögtön értettem mit jelent, mifelénk is használják.
5/7 A kérdező kommentje:
Szabolcs megye, Hajdú- Bihartól nem messze. A 40 százaléknak én is örülnék. Főleg l, hogy nyáron kevesebbet menne a légkondi.
szept. 14. 17:33
6/7 anonim válasza:
Fűtès költsègbe 20-30% ot jelent.
A pontoshoz számítások kellenek ami hosszadalmas ès sok paramètert, adatot kell tudni hozzá. A pádláson eltávozó energia 70-90% át lehet megfogni.
7/7 Senior Séf válasza:
Érdekes dolog a megtérülés. Pl.minél kevesebbet költöttél eddig a fűtésre,annál kevésbé éri meg szigetelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!