Műanyag nyílászáró-csere, hőszigetelés után kinél hogy változott a fűtési szokás (háznál, vegyes tüzelésnél)?
5 centis nikecell jóformán semmit nem ér, és ezt komolyan mondom.
főleg régi háznál, ahol B30 téglák vannak, annak a hőszigetelése is elég ramaty.
minimum 12-15 centist kellett volna, de most már mind1.
mellesleg jövőre az új házakra nem is adnak lakhatási engedélyt, ha nem minimum 15 centis nikecell-el van szigetelve, úgy hogy 40-es modern tégla fal van alapból, és már az a tégla önmagában nagyon jó hőszigetelő.
a mennyezeti ESP díszítő + sokak által tévesen képzelt hőszigetelés, a lehető legrosszabb amit csak tenni lehet egy mennyezettel.
a pára bent marad, mert nulla lélegzése lesz a falnak azzal hogy lezártátok a mennyezetet belülről.
új típusú műanyag nyílászáróknál, egy régi házban folyamatosan szellőztetni kell, mert annyira jól szigetelnek, hogy a pára bent reked, főleg úgy hogy most már a mennyezeten sem tud távozni.
most elárulok egy titkot, a fűtés számlátok nem fog lényegesebben csökkenni.
utólagos hőszigeteléseknél nem lehet úgy megcsinálni egy régi házat, hogy ne legyen hőhidas.
legtöbb meleg a mennyezeten távozik, és a belső 1 centis dísz szigetelés semmit nem ér.
a födémet kéne minimum leszigetelni 10 centis kőzetet gyapottal, vagy ESP lappal.
ami ki szokott maradni ilyen utólagos hőszigeteléseknél:
- beton alap a járda alatt, mivel senki nem vési fel a járdát, viszont a fagyos földben a lábazat+beton kombó elég nagy hőhíd.
ezt lehet is kézzel érezni, fogd meg az aljzatot belül közvetlenül a fal tövében, és mikor kint kemény hideg van érezni fogod hogy milyen fagyos lesz belül az aljzatod.
- beton koszorú hőszigetelése, sok helyen nem bontják ki a tetőt, rag alját, ezért a koszorú szigeteletlenül marad, mind a padlás térben, mint pedig a homlokzati részen.
ez szintén óriási hőhíd.
de ha ezek nálatok meg vannak csinálva, akkor semmi gond.
bár az 5 centis szigeteléstől mint írtam nem kell csodát várni.
és ezt a kőművesek által jól bejáratott hülyeséget, hogy ahány centis a szigetelés annyi fokot nyertek, meg centinként a nikecell képzeltben +10 centivel növeli a fal hőszigetelő képességét téglából, na ez is egy nagy baromság.
én 2 éve csináltam meg a homlokzati hőszigetelést ami 15 centis + minden nyílás zárót kicseréltem a legmodernebb dupla üveges ablakra.
nálam a lábazat, a beton alap, a koszorú, a födém, minden le van szigetelve, és most tartok ott, hogy már olcsóbban jövök ki ha gázzal fűtök, mint ha fával a kazánban vagy a kandallóban.
havi 15-18 ezer a fűtés egy 100 négyzetméteres családi házban, előtte kb 30 körül volt.
viszont az egész szigetelés és ablak csere 2,2 millióba volt úgy, hogy mindent én csináltam, színezésen és az ablakbeépítésen kívül, mert azt a garancia miatt kénytelen voltam mással csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!