Attila Bé kérdése:
Mi tōrtènik, ha a kōzōs kōltsèggel elmaradok nèhăny honappal?
Figyelt kérdés
júl. 17. 04:36
1/3 anonim válasza:
Tudtommal a ház saját szabályaitól függ, amit megszavazott egyszer a közgyűlés. Kérdezd meg a közös képviselőt. Mindig vannak, akik késnek és tartoznak. Pedig sokkal nehezebb kicsengetni egy összegben majd többet és nagyon hamar felhalmozódik, fontold meg... Szerintem általában felszólítanak párszor, aztán ha nagyon összegyűlik, akkor gondolom, ügyvédi felszólítás, majd kezdik ráterhelni a lakásra annak eljárási költségeivel együtt. Hogy mikor, lehet, csak a közös képviselő agilitásán múlik... de lehet, már van rá valami menetrendetek. Na meg az összes szomszéd csúnyán fog nézni :) hiszen azokat szívatod meg, akik fizetnek, ha kevesebb ember között oszlik meg. Nálunk ezek miatt be akarták vezetni a késedelmi díjat is, aztán nem tudom, mi lett, lehet-e ilyet, mert elköltöztem (nem ezért). Ja és eladni is necces tartozással egy lakást, ha végképp megszorulsz, tehát az lejön az értékéből, pont mint egy közműtartozás vagy hitel.
2/3 anonim válasza:
Több év elmaradása után ráterhelik az ingatlanra.
Párszor késel semmi baj.
3/3 anonim válasza:
Nem történik semmi, nálunk például ki van adva, hogy aki csekken fizet, az csak félévente fizessen a saját érdekében (drága). De ha eddig rendszeresen fizettél, és most vannak elmaradásaid, érdemes egyeztetni a társasházkezelővel, hogy ők is tudják, hogy tudsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!