Májusban kaptam a víz végelszámolását, -46 ezer Ft-ról, tehát túlfizetésem volt. Havi 12 ezer Ft-ot fizetek. A logika szerint, legalább fél évig nem kéne fizetnem, most mégis megkaptam a szokásos 12 ezres számlát, hogy lehet ez?
4-es
A DRV nekem soha nem küldte vissza a túlfizetés összegét. Mindig jóváírták a következő 1-2-3 havi számlán.
Nekem a villanynál van ugyanez. Valahogy be van állítva nekik egy alapértelmezett fogyasztás ami alapján számolnak, vélhetően az előző lakó fogyasztása alapján. Pedig le is olvasták az órát még tavaly ősszel. 5 hónap után jeleztem nekik hogy vizsgálják meg a számlákat, mert a bediktált óraállások se lettek figyelembe véve. Utána, képzeljétek el, visszavonták az 5 hónap számláját, majd kiállítottak egy új, összevontat a helyes óraállásokkal. Majd ezután leírták hogy megvizsgáltak minden számlát és mindent rendben találtak. Ez volt márciusban. Azóta megint kezdődik előlről, még mindig a régi fogyasztási átlagokkal számolnak, van vagy 50-60ezer Ft-os túlfizetésem, úgy látszik megint szólni kéne. De nekem erre már nincs időm... Februárban benyújtotta a reg. villanyszerelő a hálózatbővítés papírjait, minden cserélve lesz a villanyoszloptól indulóan, azóta se történt semmi. De ha behúzzák a 3 fázist, meg az új órákat felteszik, akkor gondolom a számlákat korrigálják automatikusan.
Kérdező, nálad is valahogy így lehet, szerintem arra kell rávenni őket, hogy a fogyasztási alapértéket csökkentsék le. Ez alapján számláznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!