Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért kell az E.ON Energiamego...

Wrestler56 kérdése:

Miért kell az E.ON Energiamegoldások Kft-nek havi 20000 Ft áram Alapdíjat fizetni? Kit ajánlanátok új versenypiaci áram értékesítőnek Pesten?

Figyelt kérdés
KFT-ként Versenypiaci ügyfél vagyok Pesten. Az E.ON Energiamegoldások Kft küldi a számlát. Új tétel tünt fel a számlán, ALAPDiJ. 20.000 Ft/hó + ÁFA. Mi a jogalapja ennek a díjnak? A neten vagy az EON honlapján hiába keresem. Konkrét válaszokat kérek, ha lehet. Azzal, hogy ki vagyunk szolgáltatva egy áram-lobbynak, nem vagyok kisegítve. Én is tudom, hogy a kisembernek nincsenek esélyei a multikkal szemben. Mégis, ha valakinek van tapasztalata, milyen eséllyel lehet versenypiaci eladót váltani, Ti kit ajánlanátok?

jún. 13. 08:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Nehezen hiszem, hogy fixen havi 20e alapdíjat fizetnél. Az valami más lesz.

Amúgy párom ELMŰ-nél dolgozott. Mindig röhögött azon amikor a pattogó ügyfelek fenyegetőztek, hogy elmennek egy másik áramszolgáltatóhoz. Nem tudták, hogy ugyanúgy az ELMŰ adja azoknak is a rendszert, ugyanaz lesz minden, csak drágább mert még a cég is ráteszi a hasznát.

jún. 13. 10:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapdíj azért lehet, mert a rendszert akkor is fenn kell tartani, mikor épp nem fogyasztasz. Csak az elmúlt 60 évet ismerem, mindig is egyszer így, egyszer úgy gondolták az árképzők.

"Nem tudták, hogy ugyanúgy az ELMŰ adja azoknak is a rendszert, ugyanaz lesz minden, csak drágább mert még a cég is ráteszi a hasznát."

Hálózatból nincs kettő, de energiakereskedőből akárhány lehet.

jún. 13. 13:26
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem pattogok és nem fenyegetőzöm, egyelőre keresem az információkat. Az EON ügyfélszolgálatnak írtam először, de még nem válaszoltak. Jó lenne tudni, mi a jogi háttere az alapdíjnak, azért, hpgy eldönthessem, hogyan tovább. Sajnos a szerződésekben nincs konkrétum, csak általánosságban annyi, hogy azt vagyok köteles fizetni, amit a "szolgáltató" esetenként meg sem ismerhető szabályzatai előírnak.
jún. 14. 06:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Jó nehéz a kérdésed. Egyrészt, mivel versenypiaci vagy így vélhetőleg a teljesítményednek és fogyasztásodnak megfelelően ajánlanak szerződést, mint máshol is. Ha ez az alapdij elosztó tétel, akkor bármelyik versenypiaci kereskedő esetén ezt kapnád. Ügyfélszolgálat fog válaszolni erre az tuti.
jún. 14. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!