Van itt olyan, aki kertes házban lakik, és vezetékes vízzel locsol?
Figyelt kérdés
Ha igen, mennyit öntözöl, mekkora területen? Mennyi szokott lenni a víz és csatornadíjad? Gondolkodtál kútfúráson?2024. jún. 8. 13:15
2/17 anonim válasza:
Fúrtam magamnak egy 19 méteres kutat.
3/17 mindentudó99 válasza:
Ha itt nincs is de vannak ilyenek
4/17 anonim válasza:
Van olyan, hogy locsolási mellékvízmérő. Akkor is vezetékes vízzel locsolsz, de nincs csatornadíj.
5/17 anonim válasza:
Felénk sok ilyen van.
Köztük amúgy én is, ha csak 1-2 kanna víz kell, nem locsolok mindent.
6/17 A kérdező kommentje:
#5 Csatornadíj nélkül is sok lehet a vízdíj. Nekem saját fúrt kutam van, és folyamatosan kell locsolni, mert itt homoktalaj van, és gyorsan beissza a vizet. Ezért vetődött fel bennem ez a kérdés. Pár kanna víz nem elég, ha valaki vezetékes vízzel öntöz több mindent, az meg nagyon sokba kerülhet.
2024. jún. 8. 15:33
7/17 anonim válasza:
Ezt csak segítségképp írtam, ha még valaki nem tud róla. Nem mindenhol megoldható vagy térül meg a kútfúrás vagy nem elég a hozama. A másik jó megoldás az esővízgyűjtés egyébként, amikor a tetőeresz be van csatornázva egy föld alatti tárolóba. Nálunk a telken nem is volt vezetékes a víz, a kút meg nem adott eleget, így tisztított esővízzel ment a zuhanyozás is.
8/17 anonim válasza:
Ha párba állítod, hogy mondjuk egy jó hozamú kutat fúratnál egy nem túl nagy telken és mondjuk a talaj is elég jó, ha van veteményes, azt mulcsozzák, gyűjtik az esővizet és csak kiegészítésként öntöznek csapvízzel, azt pedig locsolási mellékvízmérőről, vagy minimum igénybevéve a szezonban a 10%-os locsolási kedvezményt, akkor könnyen lehet, hogy az jön ki, hogy soha meg nem térülő beruházás a kútfúrás. És fenti példa mellett mégcsak azt sem mondanám, hogy nem tudatos emberről beszélünk. Szóval sok összetevős ez.
Mi pl. olyan házba költöztünk, ahol eleve van kút, így nem kérdés, de ha most kéne fúratni, hát elgondolkodtató...
9/17 anonim válasza:
Akik írjátok az esővíz gyűjtést és a csatornadíj nélküli öntözést: Gyerekek- Nektek nincs kertetek.1 köbméter víz, (amit csapadékból nem tudom miben, és szárazság esetén főleg miből) szednél össze, 100 négyzetméterre 10 mm csapadéknak felelne meg. Egy normális locsolás, vagy eső szárazságban 20 milliméternél kezdődik, tehát ugyanannyit kellene kilocsolni is. Ezt meg kellene ismételni 1-2 hetente.Persze más kérdés, ha kertnek nevezzük a 10 négyzetméteres virágkertünket.
10/17 mindentudó99 válasza:
10- essel értek egyet. A rendes méretű kertnél az esővíz gyűjtés mit sem ér. Kánikulánan szárazságban 4 naponta árasztani kell a kertet. Ez fúrt kút nélkül nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!