Alumínium vezetékes házra nem lehet napelemet telepíteni?
4/
Én már nem tudom mi van,többek szerint is szar az auluminium vezeték viszont az állami ingyen pályázatban már annyi millióval leakarnak húzni amennyivel nem szégyelnek.
Semmi köze a Te belső hálózatodnak a napelemes rendszerhez! Napelemes rendszernél felkerülnek a napelemek, inverter, új mérőóra (és nem igaz, hogy nem mehet az fa szekrénybe, ez egyéni elbírálás alapján dől el valójában, csak sokan ezzel nincsenek tisztában), az invertertől a visszatáplálás egy új vezetéken/kábelen történik, attól, hogy felkerül napelem, a Te belső hálózatod nem lesz jobban terhelt, hisz az biztosítva van, attól, hogy kérsz teszem azt 3x25 ampert, de marad a belső hálózatod öreg alu, attól sem lesz az alu vezeték jobban terhelve, hisz az a lakáselosztónál külön biztosítva van és ha az teszem azt 10A-el van biztosítva, akkor annyi terhelés megengedett a madzagon!
De ez csak elméleti dolog! Az azonban nem volna hülyeség, ha átvezetékezed az egész házat, mert ma már az alu vezeték sz-rt ér! Ha napelemre nem költesz, erre költsd el a pénzed!
6/
Arra most nem lesz mert már befizettem nyílászárókra ezt meg vissza mondani nem lehet de amúgy meg kell mert az egyik ajtó gatya a másik engedi a hideget meg a többi is,ablakok se százasak.
Alu vezetékes hálózatot mindenképpen érdemes lecserélni!
Ne feledjétek, több évtizede telepítették Őket, jóval korszerűtlenebb technikákkal, jóval lazább szabványok mellett.
Az alu vezetékek sokszor simán csak be vannak falazva, nincsenek becsövezve.
A kötegelések is simán csak szigetelőszalaggal vannak megoldva, sőt én már láttam celuxszal össze kötöttet is.
Rendszerint egy áramkör van az egész házban, nincsenek felosztva a helyiségek vagy fogyasztók ami megint csak veszélyforrás. Földelés sincs vagy nagyon elavult.
Szvsz, mindenképpen érdemes kicserélni!
8/
Nekünk van földelés meg végig csőbe megy a falban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!