Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Akinek távfűtéses lakásban...

Akinek távfűtéses lakásban nincs radiátora annak a költségosztót hová szerelik fel?

Figyelt kérdés
Azért nincs pl mert padlófűtést csináltatott vagy egyszerűen csak leszereltette felújításnal mert soha nem volt bekapcsolva a nagy meleg miatt neki. Ezek valós példák és nálunk is tervezik felszereltetni

jún. 4. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen nem lehetséges hivatalosan, mert a radiátor csövek rengeteg hőt adnak le. Én is leszereltettem a radiátorokat, de már elkezdtek hisztizni a szolgáltatók augusztusban hogy szereltessem vissza őket.
jún. 4. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

A sógornőm körbefűtött lakásban lakik...tehát nem kellett neki fűtés..

ráb@szott, mert átalányt számoltak

jún. 4. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Visszalehet pakolni a radiátort ahonnan hiányzik.

Mondjuk padlófűtèst mèg nem hallottam. Megy alá hőszigetelès, rá beton....

jún. 5. 05:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért nem lehetséges ilyen ha a csövek elegendő hőt adnak le?
jún. 5. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert hogy képzelted, csővel befűtöd a saját lakásod és 0 ft távhőt fogsz fizetni?
jún. 5. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem érdemes ilyet csinálni. Rakass fel egy pici radiátort, majd zárd el.
jún. 5. 19:31
 7/10 A kérdező kommentje:
És a padlófűtéssel mi legyen? Hogyan rakassak fel kis radiátort ha padlófűtés van?
jún. 5. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Távfűtésről nem lehet leválni. Panelban a csövek végig mennek minden lakáson. A szolgáltató álláspontja az is, hogy a körülötted lévő lakások fűtése a te lakásodat is melegítik némileg.
jún. 7. 08:09
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

"És a padlófűtéssel mi legyen?"

Hány fokos a padló, amikor a téli hidegben 60 fokos víz kering a rendszerben? Vagy nem minden 10 centin van cső, és van ahol égeti a talpad, és tudod hova kell lépni, hogy ne legyen túl forró? Speciális helyek vannak, ahova lehet lépni zokniban, vagy mezítláb? Vagy mindenkinek papucsot kell hordani? El sem tudom képzelni hogy lehet egy központi radiátoros fűtést padlófűtéssé alakítani. Elmondanád hogy volt?

jún. 7. 10:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem váltam le a távfűtésről átalányt fizetek és nem tartom szükségesnek a költségosztót. Kétcsöves fűtési rendszer van a házban. Ez egy nagypanelos épület. A padlófűtés kialakítása keverőszeleppel történt és csak az egyetlen szobában van, a fürdőben, konyhában és előszobában ott maradt a radiátor. A lakásom kicsi és nincs túl jó helyzetben: a földszinten van egyetlen lépcsőfoknyi magasságban, nincsen alatta pince. 4 oldalról külső falak vannak, csak az egyik hosszabbik oldal falának feléhez csatlakozik szomszédos lakás, illetve fölöttem van egy lakás. Nem lépcsőházból nyílik hanem udvarról. A szobában eredetileg két radiátor volt, ez sem azon a falon ahol a 2 db erkélyajtó volt mert ott nem fért volna el hanem a két hosszabbik falon. Namármost ahhoz hogy ne 16 fok legyen a szobában télen mindkét falra 2 méteres radiátorokat kellett volna fölrakni ami elvette volna a szekrények elől a helyet ezért lett padlófűtés csinálva tavaly.
jún. 7. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!