Akik 20 éve vették hitelből a házukat, most mennyit fizetnek?
Figyelt kérdés
Van egy jelzálogunk, 20 évre vettük fel. Jelenleg 143000 ft a törlesztő amit gond nélkül fizetünk.
Ha picit odatennénk magunkat, kb 8 év alatt kifizetnénk az egészet, de nem tudom eldönteni, megéri-e.
Mert most is egy albérlet árát fizetjük ki havonta, de ez 20 év múlva kb aprópénz lenne szerintem, mintha 8000 lenne most.
Ezért kérdezem, hogy akiknek 20 éves mondjuk fix kamatozású hitele van, hogyan látja, érdemes ezen teperni?
Köszi a válaszokat előre is.
máj. 27. 12:09
1/2 anonim válasza:
Én 60ezerrel kezdtem, amikor kb 13 év után 100ezerre emelkedett, akkor visszafizettem egyben a maradékot.
2/2 anonim válasza:
Minél hamarabb fizeted vissza, annál kisebb lesz a végösszeg. Minél tovább fizeted, egy idő után annál kényelmesebb (az infláció miatt), viszont annál nagyobb lesz a befizetett végösszeg. Összességében minél tovább nyújtod, annál több pénzedbe kerül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!