Öröklés esetén kinek a nevére célszerű iratni a közüzemi számlákat és a mérőórákat?
Édesapám halála miatt 1/1 tulajdonjogot szereztem az ingatlanra, anyukám viszont haszonélvező. Nekem már van saját ingatlanom, amin van CSOK és babaváró is, tehát benne lakási kötelezettségem is.
Megtehetem emiatt, hogy minden mérőórát, közüzemi dolgok anyukám nevére irassak?
Igen, simán meg tudod tenni.
Én a bérlőkre irattam, ők intésnek mindent.
7-es Nota bene "a tulajdonos engedélyét követően".
Tapasztalatod nem releváns, mert csak a saját nevedre írattad át, ahogy írod.
Kérdező, a jog szerint a haszonélvezőnek kell fizetni a rezsit. De - ahogyan fentebb is írták-, ha nem fizeti be, a tulajdonoson verik el a port.
Szóval mindegy, hogy kinek a nevén van/lesz. Annak a nevén legyen, aki - ha bármi gond van -, könnyebben, hatékonyabban tud ügyet intézni.
Ha már idős, kevésbé mobilis a haszonélvező, maradjon inkább a tulaj nevén. Ha nagyon idős, és hajlamos a dolgokról megfeledkezni, úgy pláne.
Vagy legyen a haszonélvező nevén, de írjatok egy meghatalmazást a tulaj nevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!