Más is kèr lakbèrt a gyerektől?
1# "Addig sose kapcsolta le a villanyt, a számla fizetés itán már megértette az összefüggéseket."
Gyerekként nem érte el a kapcsolót.
:)
Lakbért kérni legalább olyan gáz, mintha a gyerek meg óradíjat kérne, ha kitakarítja a közös használatú részeket a lakásban.
A gyerek nem üzleti vállalkozás és nem pénzforrás.
Rezsi hozzájárulást kérni teljesen jogos és méltányos, de lakbért???? Az eszem megáll.
Mindegy minek van nevezve, 30000 ft az manapság nullával egyenértékű összeg! Azért, mert egy szoba bérlése is rezsivel albérletben 50-80000 ft. A másik dolog pedig, hogy egy felnőtt embernek nem lehet kihozni a normális havi étkezését havi 30000-ből. Meg lehet oldani, de az biztosan nem tetszene neki, ha rántott parizert kapna rántott hús helyett.
Ezenkívűl nem tudjuk mennyi az éves rezsije a háznak, gondolom a fűtés költség elég magas. Ez csak onnan jön, hogy akinek 20 éves gyereke van, annak ritka esetben van viszonylag új építésű háza. A 20+ éves házak nem igen vannak szigetelve, esetleg utólagossan néhány.
20 éves a gyerek és dolgozik, ez a biztos, azaz nem jár egyetemre, nem tanul tovább.
Meddig kell a szülőnek eltartani a 20+ éves dolgozó gyerekét?
Ha a gyerektől nem kérünk albérleti díjat, ami szerintem normális dolog, de részarányossan beszáll a rezsi és kaja költségbe, min. a fizetése felét félre kell tudnia tennie. Ha semmibe sem száll be, csak éli életét, mint diákként, akkor min 70-80%-át félre kell tudnia tenni.
400000 nettónál havi ~300000, ami 5 év alatt min 18 millió mert béremelés is van. Így össze hozta az önerőt 25 éves korára.
13+
Azt el is felejtettem, ha semibe sem kell beszálnia lőfordul ott ragad "örökre". Még is csak egy "hotelben" lakik.
2 ismerősöm van aki így járt:
1: 37 éves nő, sohe egy fillért nem kellett haza adnia. 1-2 havi fizetése van csak megtakarításba, a kocsiját is a szüleitől kapta... A szülök nem szorulnak segítségre.
2: 35 éves férfi, havi 20000-et ad haza amióta dolgozik, kezdetben csak 10000 volt, de az anyja pár éve elmete az összeget. Van 2-3 millió megtakarítása, éli életét esze ágába sincs elköltözni.
Mindegyik teljesen életképtelen, ahhoz vannak hozzászokva, hogy majd anya/apa megoldja a problémáikat.
Biztos vagyok benne, hogy akik lakbért kérnek a gyerektől, azok elkérik tőle a rezsiköltséget is (vajon pont annyit amennyit fogyaszt?)
Tehát kifejezetten pénzlehúzás a sztori és eléggé szar szöveg, hogy: "Kisfiam máshol drágább lenne az a szoba!".
20 évesen épp csak elkezdte az életet, még ha az lenne, hogy otthon lakik 30-40évesen is, akkor azt mondom fizessen be többet, főleg ha van miből, de érted, kiesik a munkaerőpiacra és a szólő máris liheg mögötte és tartja a markát? Mennyire gáz már?
Tisztára a Rém rendes család jut eszembe, ahol Al Bundy lakbért kért a fiától aki a pincébe költözött.
"Mindegy minek van nevezve, 30000 ft az manapság nullával egyenértékű összeg!"
Ha tényleg nullával egyenértékű, akkor kár elkérni...
Anyummal maradtam több okból, majd félig az én nevemre került a lakás, végül párom ide költözött. Sok-sok évtől 30-ezerrel járulok hozzá a háztartáshoz. Bár régen nem volt konkrétan pontosan kiszámolva, hogy rezsire és kajára fordította. Akkor még ő főzött rám. Nem gondolnám, hogy bérleti díjat kért tőlem. Aztán változtak az idők, 2 évvel ezelőtt már kevés lett a 30-E a pénzromlástól és elkezdtem főzni. Viszont hülyén jött volna ki, hogy kevesebb pénzzel járuljak hozzá. Most hármunkra 25-E alatt jön ki a rezsi, de maradékot 30-ra kerekítve odaadom anyumnak és ő spórol saját magának. Tudni kell, hogy rokkant és 90-E alatt van a pénze. Illetve Telekomot én fizetek. Azért döntöttem így, mert hármunk közül nekem van a legtöbb pénzem. Ami egyébként így sem sok.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!