Mennyi kw-ott fogyasztotok havonta vagy naponta?
Tegnap muszáj volt bekapcsoljuk a hősugárzót, mivel elfogyott a fa és nagyon hideg volt.
Az éjszaka alatt amíg be volt kapcsolva 10 kw-ott ment fel az óra.
De egész naposan 20 kw-ot használtunk el.
Direkt figyeltük.
Teljesen új helyen vagyunk mivel tegnap költöztünk csak kiváncsiságból hogy az most szoknak számit igaz?
Mert utana néztem és egy átlag 2 fős család havonta 180 kwott használ el. Akkor az naponta 6 kw lenne?
Az áramfogyasztás nem csak, pontosabban föleg nem a személyek számától függ, hanem a használt készülékektöl, hány és milyen áramfogyasztó müködik.
A hütö/fagyasztó, Tv. komputer, mosógép, mosogatógép, boyler, fütés (az összes kazános fütés árammalk van szabályozva!) stb a nagy fogyasztók, a világítás sokkal kevesebbet számít. Egy hösugárzó meg kifejezetten sok áramot használ, nem csoda, ha megugrott a fogyasztás.
Egyébként nálunk nyáron 3-5 KWh körül mozog a fogyasztás, télen 6 és 15 között, attól függöen, mennyire megy a fütés
Bírom mikor olyanokat mondanak, hogy átlag család,átlagos méretű ház, vagy a magyar ember átlag 12 ezer kilométert autózik, csak utóbbiban is benne van a nyugdíjas aki 1-2 ezret megy egy évben, meg az is aki a kocsijában lakik és 50 ezret.
A villany is ilyen, az én november 22 és december 23 közti áramfogyasztásom 419kW/h,+77kW/h a bojler és egyedül élek, de még csak nem is itthon dolgozom. Ugyan a számítógép sokat megy, de ez sem egy több száz wattot fogyasztó "Gamer PC", ami fogyaszt az az akvárium, meg a klíma, de mellette nem hegesztek meg köszörülök egész nap, vagyis semmi extra, és mégis ennyi, 3 műszakos munkarend mellett. Most meg még több lesz, hogy 1,5 hetet itthon vagyok, és fiaim is itt vannak nálam, meg a TV, Xbox egész nap.
"egy átlag 2 fős család havonta 180 kwott használ el."
Igen, az átlagembernek meg egy heréje és egy petefészke van.
Amúgy igen, villanyos hősugárzóval fűteni drága mulatság. Főleg, ha rossz a szigetelés.
Külföldön béreltem egy pecót, ott nekem egyedül is ilyen 3 kWh simán elment (villanybojler miatt főleg), pedig akkor még nem kellett fűteni, nem sütöttem meg ilyesmi.
Klímával fűtök egy 120m² területű családi házat. Évente 1800kWh a fogyasztásom.
Fűtőpanellal ez kb 10000 kWh lenne.
A ház természetesen teljesen le van szigetelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!