Mennyire reális ez a rezsi ha villannyal fűteni is szeretnék?
Sziasztok! Egy 30 négyzetméteres nagy belmagasságú, pesti garzonlakásban élek. Van egy régi hűtőm, és egy 50 literes bojlerem, ami "nappali" áramról megy, ezek jelentik a legnagyobb áramfogyasztásomat, emellett pedig laptop/xbox szokott menni, meg persze a lámpák (tv-m nincsen). Ezekkel együtt nyáron olyan 4-5 ezer volt a villanyrezsim (140-150kwh), amit reálisnak tartok.
Pár napja elkezdtem fűteni, de mivel a gázkonvektort még nem nézettem át (albérletben lakom), ezért egy hete már estére befűtők a villanyradiátorral.
Ahogy néztem, 1 hét alatt napi 5 kwh-al nőtt meg az átlagfogyasztásom, tehát ha egész hónapban a villannyal fűtenék, akkor olyan 310 kwh lenne a fogyasztásom, amivel olyan 14 ezer lenne a számlám.
Megnéztem, hogy az előző lakónak mennyi volt a rezsije és a téli hónapokra havi 50m3 gázfogyasztással és 270 kwh áramfogyasztással (erősítésként fűtőtt a villanykonvektorral is) olyan 16 ezret fizetett.
A kérdésem: egy garzonlakás esetén, ismerve, hogy ez egy "nagy"polgári lakás szerintetek ez mennyire "normális" rezsi? Ideális esetben a bojler éjszakai áramról megy, ez most sajna itt nincs így. Nagyon gondolkodom azon, hogy elég lehet csak árammal fűteni, nem is kéne a gáz.
Most még 10 fok van nappal bőven reális.
Majd ha -10 fok lesz este akkor szorozd 2-3-4el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!