Reális szerintettek, hogy ennyibe kerül most a tüzifa?
2 köbméter akácot rendeltem a falusi tüzépről. A 2 köbméter 96ezerbe került, köbmétere 48ezer volt.
Ezek csak 1 méteres közepes vastagságú rönkök. Plusz ezt még fel kell kugliznom láncfűrésszel és felvágnom megfelelő nagyságúra fejszével is.
Tavaly ilyenkor 2 köbméter csak 68ezer volt
Néhány ár a netről:
Akác tűzifa rendelése esetén 75.000 Ft helyett most 64.900 Ft, Tölgy, Bükk rendelése esetén 69.900 Ft / 1.7 ömlesztett m³
MÉTERES TŰZIFA
1M x 1M X 1M
Bükk-Tölgy-Gyertyán-Akác 32.000,- Ft/m3 -tól 44.000 Ft/m3-ig
(1m3= 1mx1mx1m)
AKÁC TÜZIFA
70.000 Ft helyett most csak 65.000 Ft
Erdészetben a nem hatósági áras:
BÜKK/GYERTYÁN/AKÁC 44.450.- Ft/m3
Nézd meg ezeket az árakat (nem enged másolni)
A szomszédunknak a múlt héten hozták ki a novemberben(!) megrendelt hatósági áras tüzifa felét (a másik felét majd valamikor) 4 méteres rönkök, speckó kocsival hozzák. Nem lett olcsóbb, mint ahogy te kaptad. Sőt. És még csak nem is akác.
Én novemberben igényeltem fát, 5m³-t lehetett, múlt héten kellett kifizetnem, 150ezer, plusz 40ezer lesz a fuvar. Tehát 38ezer/erdei m³.
Szóval annyira nem durva a 48ezer, ha én csak 2m³-t vettem volna, akkor fuvarral együtt az is lenne 48ezer. Az nem világos, hogy végülis neked kell elszállítani, vagy odaviszik.
Ahol kevés fa van eladó,ott drága .
Feszebokon a marketfészen zömmel 20-25 körül hirtetik.Van itt minden féle feldolgozásban,szállítással vagy nélküle .
Mi ezen a sok?
Számolj utána, hogy a rezsicsökkentésen felüli (vagyis hétszeres árú) gáz mennyibe kerülne, ha gázkészülékkel fűtenéd ugyanazt a helyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!