Egy rosszul szigetelt konvektorral fűtött 40 négyzetméteres lakásban mennyire könnyen lehet kifutni a rezsicsökkentett gázár keretből?
Szerintem nem lesz gond.
Én 8 cm szigetelésű 160 m2t fűtöttem 23 fokra, tavaly, és lett 1300 m3 fogyasztás (1700 valamennyi a limit)
7-esen?? Az nagyon vacak lakás lehet...
Sok praktika van arra, hogy hogyan lehet jobbá tenni az ilyen lakásban létezést.
én is laktam ilyen lakásban, úgyhogy tudom milyen amikor nem érezni a fűtést...
Van szoba? Van olyan kisebb rész ahol van konvektor? Ha van, akkor oda kuckózz be és csak azt fűtsd.
Az ablakokat ilyen szilikonos csíkkal szigeteld le! Nagyon sokat számít!!
Van olcsóbb is, nem kell a TESA márkát megvenni. Ezektől csendesebb is lesz a lakás.
A lényeg, hogy minden rést ajtón ablakon tömíts el amennyire csak lehet!
Rakj vastag szőnyeget a padlóra, szintén sokat segít a hőérzeten.
A bejárati ajtóra, meg az ablakokra is tegyél vastag függönyt ami lelóg a padlóig, ablakpárkányig. Ez is minél jobban simuljon oda a falhoz, hogy az ablakon bejövő hideg a függöny és az ablak között maradjon, ne "folyjon" be a szobába! Ha a falnál ülsz, akkor oda rakj minél vastagabb falvédőt!
Az is számít, mi minden megy gázzal a lakásban. Nekem csak egy gázkonvektor fogyaszt, az nem sok, tavaly sose lőttem fölé a limitnek. Igaz, nekem elég a 19-20 fok is, van, aki fázósabb.
Ha pl. gáztűzhely van, akkor azt lehet télen kevesebbet használni, ha veszel egy villanyrezsót és inkább azt használod.
"Ha pl. gáztűzhely van, akkor azt lehet télen kevesebbet használni, ha veszel egy villanyrezsót és inkább azt használod."
Csak a villany még drágább, nem?...
"Valamint lehet többet étkezdében ebédelni"
Az is drágább, mint otthon főzőcskézni... :)
Jó, szóval úgy kell spórolni, hogy többet kell költeni, és akkor majd kevesebbet fizet a gázért, viszont többet minden másért - na és akkor ott van, ahol a part szakad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!