Panellakásban hogy működik a távhő és a távhő számlázása?
Tavaly pár hónap erejéig laktam albérletben, ahol volt távhő.
Pont a fűtési szezon kezdetekor költöztem el így ezért nincs róla infóm.
Szóval amíg nem volt fűtés fizettem valami átalányt ami 11000 Ft körül volt.
Viszont mondta a tulajdonos, hogy egyedi mérőórás minden szoba, ami fogyasztás alapján fizetendő.
I. Akkor a havi átalányon felül még fizetni kell az után amit fogyaszt az ember?
II. Amit nem értettem, hogy hiába volt hőfokszabályzó a lakásban nem volt meleg sose.
7. emeleti volt a lakás, de ha maxra volt tekerve akkor is változó volt, hogy mennyire volt meleg a radiátor. Estére szinte mindig csak langyos volt vagy éppen nem hideg. Én meg szeretek melegben aludni.
Ezért se értettem, hogy távhőnél igazából nem is mi szabályozzuk a fűtést?
Szóval ha nem jön meleg bele akkor mindegy, hogy az én radiátoromon amúgy csumára húznám?
És sose volt meleg a lakásban ilyen éppen 20 fokok voltak.
Ez mindenhol így van, vagy ott lehetett valami baj a rendszerrel?
Ha lehet szabályozni, akkor a radiátor szelepnél lehet.
Ha egyedi mérős, általában távleolvasással olvassák le havonta. Egy alapdíj van (ami kisebb sokkal mint nem egyedi mérősnél egy átalány) és arra megy rá a mérés alapján még.
Nálunk ha maxra feltekerném az összes radiátort, 30 fokot is lehetne csinálni. Télen is csak max a fele meleg a radiátornak, ha 23 fokot akarok tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!