Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy kell csoportos beszedés...

Hogy kell csoportos beszedés helyett kártyával fizeti a rezsit?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok, így újabban rákattantam a spórolásra. A rezsit kártyával fizetném mert ingyenes, a csoportos beszedés meg kb 100 Ft/valami.

A netbank felületén tudom törölni a csoportos beszedést, de a rezsi szolgáltató felé is jeleznem kell? Vagy lehetne kombinálni a kettőt? Megmaradna a csoport beszedés, de még a levonás előtt pár órával/nappal befizetem kártyával, működne ez? Ez lenne legjobb, mert ha elfelejtem befizetni akkor is befizetődik magától.

2023. okt. 9. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen kell jelezned, hiszen mikor a nevedre lettek iratva a mérők,akkor te megadtál egy számlaszámot, és ő automatikusan azt terhelnék meg, és nem csekket küldenek.

A kártyás fizetés ingyenessége meg szeeintem max akkor az, ha mindig bemész a szolgáltatódhoz, és ott fizetsz vele, de netbankos utalásnál szerintem ugyanott leszel mint a csoportossal.

2023. okt. 9. 09:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen ez lehetséges, de annak nézz utána hogy a bank a sikeres levonás után számítja fel a beszedési díjat vagy minden olyanért mire te megbízást adtál a banknak van egy havi fix díja.

Bankkártyával csak akkor tudsz fizetni, ha be vagy regisztrálva az adott szolgáltató online felületére, ott nyílik kártyás fizetésre mód.

Szóval egyesével gáz, víz, áram, tv/net stb., mindegyiknek van saját online felülete. Én már 13 éve így fizetek mindent. Egyedül a közös költség az, amit így nem tudok rendezni, azt egyedileg utalom.

2023. okt. 9. 09:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Csak postai csekken tudod bankkártyával fizetni a rezsit.

Banknál nem lehet kártyával befizetni.

"ha be vagy regisztrálva az adott szolgáltató online felületére, ott nyílik kártyás fizetésre mód."

Na, ez jó.

2023. okt. 9. 10:47
 4/10 anonim ***** válasza:

"A rezsit kártyával fizetném mert ingyenes, a csoportos beszedés meg kb 100 Ft/valami."

Van olyan számlacsomag, ahol olcsóbb.

De mért nem szünteted meg a bankszámlát? Az a legolcsóbb. A kártya éves díja is 3-6000 Ft minimum.

Pl. egy családban egy számla bőven elég, ha mindenképp kell bankolni.

2023. okt. 9. 10:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Egyedül élek és teljesen készpénzmentes üzemmódban, nagy macera lenne készpénzezni.

Befizettem kártyával a vízdíjat, holnap du 5 körül vonnák le csoportos beszedéssel, kíváncsi vagyok duplán levonják e. A vízszolgáltató oldalán fizettem, a "befizetésre vár" szöveg helyett most "folyamatban van" kiírva, majd talán "befizetett" vált".

OTP Net számlacsomagom van, jövedelem nélkül nem tudom lenne ennél olcsóbb.

2023. okt. 9. 11:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Le fogják fognak vonni, mert a számlázási rendszer csak a bekönyvelt tételt észleli, az hogy a könyvelésben rendben legyen a kártyával fizetett tétel nem 1 nap, általában 2, de találkoztam olyannak is hogy 3-4 nap.

#3-as

"Banknál nem lehet kártyával befizetni."- Ilyet nem írt a kérdező sehol, hogy banknál akar fizetni, csak azt, hogy kártyával.

2023. okt. 9. 11:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Holnap délután 5-ig még lekönyvelhetik, ha meg nem hát nem, nem nagy tétel.
2023. okt. 9. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:
csekket fizetni csekk applikációival
2023. okt. 15. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:
*iCsekk applikáció
2023. okt. 15. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:
5: Ha be van állítva a csoportos beszedés, akkor levonják ott is.
2023. okt. 15. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!