Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Konvektoros lakást miképp...

Konvektoros lakást miképp érdemes fűteni?

Figyelt kérdés

Most költözök konvektoros fűtésű lakásba, fali kéményes konvektor a fűtési mód (van CO vészjelző) és az érdekelne, miképp érdemes fűteni? Szakaszosan vagy ha hideg lesz, kapcsoljam be tekerjem olyan 3-as állásba és hagyjam is ott egészen tavaszig? Vagy éjjelre kicsit tekerjem lejjebb? Vagy néha tekerjem N-re teljesen ezáltal szinte kikapcsoljam?

A lakás a második emeleten van alulról és egyik oldalról fűtve vagyok, másik oldalt dupla főfal van.

Ami fontos, a fürdőszobából is csak innen megy a meleg oda, ott nincs semmi más.

2023. szept. 15. 18:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
36%
20: A te kalkulációd a 12.000 Ft. Az én kalkulációm alsó hangon 45.000 ft, a TE állításodat alapul véve, miszerint a 3.5kw-os klíma fűtésre legfeljebb 900 kwattot használ, de ha már beállt a hőmérséklet, akkor 300-400 kwattot használ a kompresszor. Ezt alapul véve 450 Watt/órát vettem átlagnak, hiszen időnként azért rá fog kapcsolni a fűtés. Két klímával, 24 órával, 30 nappal, 70 forinttal felszorozza nekem még mindig 45.000 forintra jött ki. Nem tudom, miért erősködsz annyira a klíma mellett, miért fáj neked, hogy elégedett vagyok a konvektoraimmal, miért nem fogadod el, hogy fűtési időszakban havi 7.000 forintra a klímás fűtést (két klímával) nem tudod kihozni, ha a fejed tetejére állsz sem. Ettől még ideböföghetsz valamit, hogy a tiéd legyen az utolsó szó, mert látom, a kis egódnak ez a lényeg, én most kiszálltam, kiszedem a kérdést a megválaszoltjaim közül, úgyhogy hiába van vitakényszered, én már nem fogom olvasni a válaszod.
2023. szept. 17. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!