Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A víz-csatorna hogyan kerül...

A víz-csatorna hogyan kerül egy tulajdonos nevére az ingatlannál? Öröklésnél, több tulajdonos is van.

Figyelt kérdés

Jóanyám örökölt egy ingatlant, kb 10 napot volt a tulajdonosa, több örökös is volt, megvette egy ingatlanos a lakást, majd több hónap után tovább is adta.

Most anyámon követel valami díjbeszedő holding faktoring jópár ezer forintot, ráadásul olyan időszakról, amikor már nem is volt a nevén az ingatlan.

Ráadásul hogy kerül a nevére, ha nem írt alá semmilyen szerződést?

Illetve csak az ő nevére, amikor több tulajdonos is van....

Érdekes dolgok ezek.

Most ilyen napi kamattal szinte, követel a faktoring cég anyámtól pénzeket.

Persze kifizettük, mert manapság itthon ki tudja mi lesz a vége, de azértmármiezmár?

2023. júl. 7. 10:45
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

7, köszönöm, ez sajnos már nem a víz művek, hanem valami díjbeszedő faktoring végrehajtó csatornázós, vizes cég így egyben az egész, ki tudja milyen szolgáltatásokkal bírnak még.

Sajnos sokan tényleg nem is sejtik, milyen tetves cégek vannak.

Épp napokban írtam ki kérdést egy parkolócégől, ilyenek mennek:

[link]

2023. júl. 7. 15:30
 12/12 anonim válasza:
100%

A szolgáltatónak úgy jutott a tudomására édesanyád neve, hogy a közjegyző intézkedett az örökléskor az ingatlan új tulajdonosának (örökösének) bejegyzése iránt. A szolgáltató pedig megnézte az ingatlan-nyilvántartást.

Eladás után az új tulajdonos nem jegyeztette be a változást, illetve az ügyvéd, aki szerkesztette az adásvételit, nem intézkedett a bejegyzésről. Plusz az új tulajdonos nem jelentette be a szolgáltató felé, hogy most már ő fizeti a számlákat.

A közmű-szolgáltatók egyébként az öröklésnél kisebb információt is kihasználnak, hogy pénzt szedjenek be. Tőlem több mint egy évig követelték a víz alapdíjat, holott én csak potenciális örökös voltam, a végrendelet szerint nem is én voltam az örökös. Még fizetési felszólítást is küldött negyedévi rendszerességgel, és behajtással fenyegetett. A valódi örökös fütyült az egészre, nem is intézte a hagyatéki eljárás megindítását, nekem kellett helyette megtenni, ha meg akartam szabadulni a vízmű zaklatásától.

2023. júl. 16. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!