Már egy ideje 70 Ft-ért kapom az áramot. Ez így marad vagy augusztustól ismét 2523 kWh-ig 36 Ft-ért lehet kapni vagy havi szinten nézik és túl lépem a 210kWh-át? Nem találtam olyan oldalt ahol erre is kitérnek.
Figyelt kérdés
2023. jún. 21. 13:33
2/6 anonim válasza:
Nekem nem havi szinten, áprilisban átléptem és azóta háromszor akkora a számla-
3/6 anonim válasza:
Na basszus. Akkor ha a következőt átlépem (át fogom sajnos) mindig többet fognak számlázni, hiába nem éri el az éves fogyasztás a 2523 kw-t?
4/6 anonim válasza:
Én árammal fűtök hőtárolós kályhával, így jelentősen felette vagy a B tarifában a 210 kWh-nak. Nekem mindig úgy számlázzák, hogy a havi ~210 kWh az megy 23 forinton és ami felette van és bizony jócskán felette van, az 63 forinton. De ettől függetlenül ha az ember veszi a fáradságot és értelmezi a számlát, azon pontosan rajta van a kedvezményes mennyiség és a lakossági piaci áron számlázott tétel. Ezt simán vissza lehet vezetni Excelben.
Sosem történt olyan, hogy "elfogyott" a 2523 kWh, mivel még csak nem is hónapra leosztva számolják a kedvezményes mennyiséget hanem napra.
5/6 anonim válasza:
2# mivel limit felett 36.- helyett ~72.- , logikus , hogy 3x annyit kérnek.
:)
6/6 anonim válasza:
az éves elszámolás a valós,
aug.1. - júl.31. 2523 ==> 36.-
fölötte ~72.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!