Olcsóbb a szemes kávés gépekbe a kávé, mint pl. a kávé kapszula gépbe a kapszula?
Kávékapszulás gépeknél nem csak a drága kapszulákra gondolok, de az olcsóbb aldi-s, lidl-ös kapszulákra is!
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Azzal tisztában vagyok, hogy egy szemes darálós gép sokkal drágább mint egy kapszulas, de megéri?
1 adag kávéhoz 7g kávét használnak. Így 1kg kávéból 143 adag jön ki. Így ha 1kg kávéd 6000ft volt, akkor 1 adag 42ft lesz.
Ehhez hozzájárul, hogy a kapszulákkal trükköznek. A stabil hab miatt zsírt és mást adalékoknak hozzá. A normál pörkölést 200 fokon kezdik, időbe 10-15 perc. A kapszulásat 1200 fokon 90 másodpercig pörkölik. Ezért aromázzák őket utána.
Kiegészíteném, hogy az olcsó kapszulákban közel sem 7 gramm kávé van, jó ha 4.
1/5 áron kijössz a szemes kávéval.
Nekünk volt kapszulas kávéfőzőnk, az kB 80ft/ dbra jött ki
Na abból én ittam reggel 2
Anyu napi 5-6
Tesom kB 4
Aztán vettünk egy Philips latte go-t, akciósan 120 volt.
Több marad a tárcában, általában a kilós elég sokáig elég, szóval megéri. A darálós kB 30 forintra jön 1 adag ki.
Annyira nem bonyolult ez.
Az 1 kg-os darált szemes kávé 3ezer Ft körüli áron kapható.
A kapszulásnak a kilója -a kapszulák súlyát is beleszámolva- kb. 10ezer és 40 ezer Ft közötti áron van az olcsó Tescóban.
Máshol drágább.
Csak megjegyzem, hogy volt már mindenféle drága darálós és okos kávéfőzőm is, de mindegyiket veri az egyszerű kotyogó.
A 3000 Ft-os otthon főzött kávé az ajánlott 8g/adagnál 24 Ft-ra jön ki személyenként.
A benzinkutakon és a plázákban 1-2ezerért megvásárolt kávé is pont ennyiből jön ki.
A többi a szerény haszon.
Egy kézműves szemes kávé valóban nem 3 ezer, inkább 10-12, de alapvetően a szemes kávé az olcsóbb.
Azt meg senki ne gondolja, hogy a kapszulába majd 10 ezres kávét tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!