Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Panelban a vízóra állást...

Panelban a vízóra állást hogyan kell diktálni?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom, hülye vagyok :D panelba költöztünk, és ez teljesen más mint ami eddig volt. Konkrétan 4 darab vízórám van. Minden hónapban mind a négyet diktálni kellene vagy mifene? Meg egyáltalán hova? Van ennek valami appja mint a többi normális közműnek? :D
2023. márc. 23. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk jönnek leolvasni. Bedobják a papírt, amit ki kell tölteni.

Bár én regisztráltam a Főv. Vízművek honlapjára és küldik az emailt a diktálás időszakában.

A távfűtősök meleg vizét viszont a papíron írom ki.

2023. márc. 23. 19:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

beballagsz a vízszolgáltatóhoz, és bejelented a lakásvételt. Ez alap. A vízóra állásokat vidd magaddal. Ott kiderül, hogy almérők-e, vagy főmérők?

Ha főmérők, akkor ők leolvassák egy éven egyszer, ha almérők, akkor a ház közös képviselőjének kell nediktálni, vagy ő személyesen megsasolja.

Nem is értem ,még mem írattad át a nevedre a mérőket? Akkor ne halogasd, menj be a szolgáltató helyi irodájába...sok bonyodalomtól mentesülsz.

2023. márc. 23. 19:03
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

1-es vagyok:

A kitöltött papírt kiragasztjuk az ajtóra a folyosón.

2023. márc. 23. 19:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De átírattam, de az 3 perc volt az oldalukon keresztül :D a diktálással akadtam el így, hogy 4 óra is van.

2023. márc. 23. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A 4 db óra almérő, amit 8 évente kell cserélni. A gyártási évet megtalálod az elején...

Nálunk évente 2 alkalommal van leolvasás - szolgáltató által.

De mivel én ilyenkor mindig dolgozom! Lefotózom az állást úgy, hogy az egyedi sorozatszám is látható legyen.

És kiragasztom az ajtómra reggel...

2023. márc. 23. 19:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, van valaki a házban, akivel szót válthatsz. megkérdezed tőle, ott milyen módon olvassák a vízórákat.
2023. márc. 23. 19:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk például ki szokták ragasztani a liftajtóra, hogy mikor lesz a leolvasás, és hogy csak a hideg vagy a hideg és meleg vízórát is olvassák. Mert a meleget nálunk évente egyszer, a hideget sűrűbben olvassák.

Itt az a szokás, hogy a nevemet és a vízóra-állást felírom egy cetlire és a csengőhöz kiteszem. Délután mikor jövök haza, át van húzva, és ez azt jelenti, hogy a leolvasó leolvasta.

2023. márc. 24. 07:15
 8/9 anonim ***** válasza:
4# akkor az 4 óra 3 perc ...
2023. márc. 24. 09:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2023. márc. 24. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!