Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fűtés nélkül mikortól lehetne...

Fűtés nélkül mikortól lehetne élhető egy lakás?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 21:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
na jó. Nem tudok fogalmazni. A ház-lakás szavakat én mindig szinonimaként használtam. Tudom, hogy rosszul. Szval. Egy ház, amiben nem ment egész télen a fűtés, jelenleg 12 fok van odabent. (ez a kinti hőmérséklet, a kérdés csak elméleti síkú)Szerintetek mikortól lenne élhető? akár úgy, hogy egy pulcsiban bent, de nem nagykabátban és takaróban.
2023. márc. 9. 07:09
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Én májust mondanék. Akkorra melegszik át a ház annyira, hogy elviselhető legyen. Nekünk egy nyaralónk van, amit télen nem használunk, nem is fűtünk. Májusra szokott úgy átmelegedni a ház, hogy már komfortosnak érezzük.

De ez időjárástól is függ.

2023. márc. 9. 09:45
 13/19 anonim ***** válasza:
58%
Floridában bármikor
2023. márc. 9. 11:15
 14/19 anonim ***** válasza:
20%

Egész évben élhető, csak manapság van túltolva a fűtés... el vannak kényelmesedve az emberek az a baj. Egyébként a hivatalos álláspont az, amit jogszabály is rögzít, ha odakint a hőmérséklet 3 napig 12fok alatt van akkor kell csak fűteni. Mellesleg aludni lehet 5fokba is, egy a lényeg hogy a vízcső ne fagyjon el.

Az idei tél el is maradt, ritka nagy forróság volt, hó se esett talán 1x. Nincsennek már azok az igazi régi kemény telek, mondjuk a mai finnyás modern ember lehet ki se bírná, mert már a kocsiba is a segge alá van gyújtva, korábban meg alap volt a kesztyű, sapka, stb. azt még szervokormany se volt.

2023. márc. 9. 21:23
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

5: Nálunk télen se megy le 19 fok alá, ha nem csinálunk többnapos kereszthuzatot, de az utcán se megy le 5 fok alá nagyon. Most 15 fok lehet az utcán.

Szóval ez csak a kinti hőmérsékletektől függ.

2023. márc. 9. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
11: 16-17 foktól.
2023. márc. 9. 21:54
 17/19 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem áprilistól biztosan élhető. Eleve a távfűtés is kb októbertől áprilisig szokott lenni.
2023. márc. 10. 05:44
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
Én évek óta alig fűtök-csak a ruhámat,mielőtt felveszem+ fürdés után,mikor testápolózok-,és egyáltalán nem hiányzik.Van egy csomó finom puha pizsim,kezeslábasom+mindennap tornászom ,akár több órát,és sose fázom otthon!/Meg is lett az eredménye a spórolásnak:nem csak,h nem nőtt a reszim,de még vissza is kaptam egy csomó pénzt!:)/Van4ciám,este mind hozzám bújnak,úgyh a legnagyobb hidegben is van,h arra ébredek,h izzadok,pedig2vékony takaróval alszom!Aki puhány és hozzá van szokva,h otthon alig felöltözve25fokban lustálkodik,az meg is érdemli,h100ezreket fizessen!Mellesleg inkább költök egészséges kajákra,minth a rezsire szórjam el a pénzem,mellesleg nem is emlékszem,mikor voltam utoljára beteg!:)
2023. márc. 22. 16:25
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Rátapintott a lényegre. Sokan túlfűtenek 25+ fokra, vagy akkor is ha meleg idő van egyszerűen megszokásból. A vége az lesz hogy már 20fokban is fázik, tüszög-köhög beteg lesz. A túlfűtés valószínüleg gyengíti az immunrendszert is, és a szervezet természetes ellenállóképessége leromlik.
2023. márc. 22. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!