Vegyes tüzelésű fa és gáz mehet egyszerre? Csővezés miatt nem akadály.
Én olyat akarok, hogy pld leég a fa,de éjszaka már nem akarok kimenni, kizárni a fatüzelésűt, lekaocsolni a fa tüzelésű keringetőjét. Csak simán, ha már nincs elég meg a parasztol, akkor raadni a gázt.
Reggel pedig amíg újra megpakolom és begyullad, addig menne a kettő együtt.
Csővezésileg mindkettő mehet egyszerre, ezzel nincs gond.
Van egy primer 50 vagy 65ös közös cső, amibe T idomokkal van bele kötve a két kazán.
A primer körön van egy közvetlen, cső, amiben nincs keringető szivattyú, mert a gáznak van sajátja, de a primer körbe egy U- van beleépitve a csőtermosztátos keringetőnek.
Ha a primer körben kizárom a nagy kugelhant, akkor az összes víz a keringetőben megy.
Annyival gazdasagtalanabb így a rendszer, hogy mivel nincs kizárva a nem működő kazán, ezért melegíti az ő hőslcserélőjét is és ha megy a gáz, akkor megy a keringető is.
De szerintem ezt máshogy nem is lehet, mert a fatüzelésűt nem lehet teljesen kizwrni a benne lévő parázs miatt, ami akár 24 óráig is benne van.
Egyébként szerencsére hülyeálló a rendszer. Csak a hatékonysága csökken minimálisan.
tehát ha jól értem nincs hőcserélő a két kazán között.
Ha takarítottál radiátort vagy a vegyes vizterét, akkor találkoztál már a fekete iszappal, ami előbb utóbb eltömíti a gázkazán hőcserélőjét. ennek cserélye ha már nem lehet takarítani 80-100000 között van munkadíjal.
egy iszap leválasztó nem lesz elegendő a rendszer tisztántartásához.
Milyen hőcserélőre gondolsz a két kazán közt?
De egyébként volt leengedve a viz, nyaron 2 szobába volt radiátor csere. Szerencsére iszap mentes volt, valamennyit mégis csak ér, az iszap leválaszto.
Puffer tartálybara gondolsz?
Az nincs, mivel elsődlegesen a gáz volt fűtésre használva, ezért maradt ez a módszer.
Fa az csak arra az esetre maradt meg, ha szükséges, mint most a magasabb gázár miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!