Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Vegyes tüzelésű fa és gáz...

Vegyes tüzelésű fa és gáz mehet egyszerre? Csővezés miatt nem akadály.

Figyelt kérdés

Én olyat akarok, hogy pld leég a fa,de éjszaka már nem akarok kimenni, kizárni a fatüzelésűt, lekaocsolni a fa tüzelésű keringetőjét. Csak simán, ha már nincs elég meg a parasztol, akkor raadni a gázt.

Reggel pedig amíg újra megpakolom és begyullad, addig menne a kettő együtt.

Csővezésileg mindkettő mehet egyszerre, ezzel nincs gond.

2023. febr. 5. 08:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én használtam így a fűtésemet, és nem volt belőle semmi gond. A vegyestüzelésűhöz meg vegyél egy csőtermosztátot, és akkor nem kell kapcsolgatni. Lényegében a gázkazán termosztátja megoldja a dolgot, mert ha leég a tűz, és elkezd hülni a ház, akkor éjjel bekapcsolja a gázkazánt.
2023. febr. 5. 08:08
 2/17 anonim válasza:
22%
De hát akkor ehhez 2 kémény is kell, gondolom
2023. febr. 5. 08:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
#2 Eleve nem is mehet a két kazán egy kéményen.
2023. febr. 5. 08:13
 4/17 anonim válasza:
0%
Ja de egyik haveromnál úgy van hogy mindig átdugják a csövet abba amivel tüzelnek. De így már értem.
2023. febr. 5. 08:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
#4 Pont ez ami tilos, mert állítólag korom miatt berobbanhat, ezért kell mindkét kazánnak saját kémény.
2023. febr. 5. 08:18
 6/17 anonim ***** válasza:
40%

Nalunk is mindketto van. Reggeli utan a gaz termosztatjat leviszem egy nagyon alacsony hofokra (nem kapcsolom ki a kazant, mert kell a melegviz miatt), azert meg 3-4 oran keresztul nem kell semmilyen futes, kellemes ido van.

Megrakom a tuzem, a vegyes tuzelesu kazannal megnyitom a csapot, bekapcsolom a keringetot (a keringetest manualisan is be tudom kapcsolni, vagy ugy, hogy csak 35 fok korul kezdje el keringetni a vizet, utobbira szoktam tenni)

Nap kozben eg a tuz, utana 3 opciom van:

1. Este kimegyek, elzarom a csapot, kikapcsolom a keringetot, majd a termosztatot beallitom, hogyha ejszaka kell, kapcsoljon be a gaz.

2. Kicsit tobb fat tettem ra, este melegebb van a kelletenel, ezert nem megyek ki elzarni, a keringetes ugyis automatikusan leall, (ha meg nem all le, mert manualisan kapcsoltam be, akkor sincs nagy gond, maximum feleslegesen ment a keringeto egesz ejszaka es fogyasztotta az aramot) nem kapcsolom be a gazt, ha nincs kint nagyon hideg, annyira azert szigetelt a haz, hogy ne huljon ki reggelre.

3. Nem zarom el a csapot, nem kapcsolom ki a keringetot, viszont beallitom a termosztatot x fokra. Ilyenkor miutan elalszik a tuz es lemegy a viz foka 35 ala, automatikusan kikapcsol a keringeto. Par ora mulva bekapcsol a gaz, viszont mivel a csap nyitva van, tobb viz van a rendszerben, a gaz kazannak tobb vizet kell felmelegitenie, magasabb lesz a gaz fogyasztas. Kozben ahogy melegszik a viz, a vegyestuzelesu keringetoje is bekapcsol 35 foknal. Nem lesz belole semmi baj, de ennek is van egy orankenti 80-100 W-os fogyasztasa.

2023. febr. 5. 08:40
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
A kombináció mehet,de nem úgy ahogy itt írogatják.
2023. febr. 5. 08:43
 8/17 anonim ***** válasza:
76%

Csőtermosztáttal gyerekjáték megoldani a vezérlést. Ráteszed az érzékelőt a vegyes kazánra: amikor meleg a kazán, akkor a relé bontja a gázkazán termosztát áramkörét, nem indul be a gáz.

A hidraulikus része szokott izgalmas lenni, mert a keringés szétválasztására több megoldás is létezik.

2023. febr. 5. 09:54
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

Elvileg ez 2 különböző fűtési mód,ami 1 fűtési rendszerre van használva .

Egyszerre a kettő ne műkődjön,a keringtetők ne dolgozzanak rá egymásra .

A fűtési rendszerben a nyomásnak azonosnak kell lenni.Ezt zárt rendszerű rendszerrel lehet elérni.Ezért nagyon oda kell figyelni mennyire fűtöm fel a kazánt,mennyre rakom tele ,aztán magára hagyom.

Lehet ismét lepontozni,viszonozni fogom .

2023. febr. 5. 12:39
 10/17 anonim ***** válasza:
57%

Gázkazánt nem lehet sorba kötni vegyes kazánnal hőcserélővel kell szétválasztani! Így a primér oldal csak a gázkazáné a szekunderen pedig osztoznak a hőleadók és a vegyes kazán.

A jó rendszer teljesen automatán vált, és kapcsolgatja a szivattyúkat. Ezt bármelyik értelmes fűtésszerelő megcsinálja.

A hogyanról látatlanba nem írok semmit, mert gondolom valamelyik rendszer már adott, és nem mindegy teljesen felhasználható a régi szabályzókör vagy csak részben, esetleg teljesen új kell.

2023. febr. 5. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!