Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért lehet magasabb a villany...

Miért lehet magasabb a villanyfogyasztás nagyobb hidegben?

Figyelt kérdés

Fával fűtünk! Van klímánk, de csak nyáron kapcsoljuk be. Nyáron van, hogy egész nap megy, akkor sincs közel ekkora fogyasztás sem, mint most télen. Egyértelműen összefüggésben van a magasabb villanyfogyasztás a hidegebb idővel. Amikor enyhébb az időjárás, akkor napi 5-6 kw fogy el, amikor hidegebb van, akkor pedig 10-12 kw. A duplája. Már arra is gondoltunk, hogy a szomszéd klímáját elkötötték és hozzánk van bekötve (ő használja fűtésre), de leellenőriztem a megszakítóval, és nincs köze a mi óránkhoz (egyébként ikerház). A ház 12 éves, jó energetikai paraméterekkel.

Tippeket várnék! Kóbor áram? De ennyi elmehet? Vagy csak a hidegebb víz, nagyobb energiaszükséglet a víz felmelegítéséhez a mosógépben, mosogatógépben? De dupla annyi energia? Bojlerünk sincs, csak átfolyós gáz vízmelegítő. Ketten lakunk itt, 60 nm2 -en, napi 1x megy a mosogatógép, heti 2x a mosógép, de mindkettő pár hónapos készülék, a hűtő szintén egy vadiúj inverteres hűtő. Egyéb említésre méltó nagyfogyasztó nincs. Az összes lámpa pár W-os LED izzós. Ötletem nincs rá, de nektek hátha lesz.

2023. jan. 31. 13:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam kérdezni, amit a 10-es hozzászóló. Mi ritkán fűtünk fával, de olyankor nálunk is több villany fogy, a keringető szivattyú miatt.
2023. jan. 31. 15:35
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem, sima kandalló, nem vízteres. A villanyórám pedig digitális, nem látni, hogy megy-e bele, mivel nincs benne tárcsa, ráadásul tizedesjegyet se mutat, csak egész számot.
2023. jan. 31. 16:02
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A digitális órán nem tárcsa forog, hanem egy led villog. Hogy milyen sűrűn villog, azt nézd. 1Wh egy villanás. A mosás elindítása után 1-2 perccel nézd meg, amikor már fűti a beszívott vizet a mosógép...
2023. jan. 31. 16:07
 14/25 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm
2023. jan. 31. 16:08
 15/25 anonim ***** válasza:
74%
Hidegvíz megtudja dobni a fogyasztást! Nekem télen a bojler havi 30-40 kWattal többet fogyaszt ilyenkor, meg azért az se mindegy, hogy ilyenkor többet is kell világítani, itt voltak az ünnepek, és többnyire otthon van az ember. Nekem a decemberi villanyfogyasztásom közel a duplája lett az előzőhavinak.
2023. jan. 31. 16:14
 16/25 NTBS ***** válasza:
0%
A bojler miatt, több fényt használsz.
2023. jan. 31. 16:31
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi gyakran iszunk csapvizet, a napokban annyira hideg volt, hogy hagynom kellett hogy kicsit felvegye a szobahőmérsékletet.. Namost ezt a bojler is érzi.
2023. jan. 31. 16:36
 18/25 A kérdező kommentje:
De írtam, hogy nincs is bojler, a lámpák meg pár wattosak
2023. jan. 31. 16:50
 19/25 anonim ***** válasza:
ja, bocsi.
2023. jan. 31. 17:01
 20/25 anonim ***** válasza:

de a melgvíz gázzal van előallítva, tehat a gázfogyasztást növelne a hidegebb víz.

a mosógép mosogatógép is csak minimalisan van használva.

Elektromos melegítőt nem hasznaltok fürdéskor?

2023. jan. 31. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!