Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az emberi ürülék el ég, a...

Az emberi ürülék el ég, a kályhába?

Figyelt kérdés
Sziasztok az volna a kérdésem, hogy az emberi ürülék el ég-e a kályhába? Mert pottyantós WC-k van és meg telt. De egy darabig nem tudjuk ki szivattyúzni. Mert azt tudom hogy a kutya, macska ürülék az el ég mert amit a kertben találunk és száraz azt rá szoktuk dobni. De mi van az emberi?? Ha be csomagolom nejlon szatyorba csak az a baj friss.
2023. jan. 16. 17:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak teljesen kiszárítva .
2023. jan. 16. 17:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a sivatagban tudnak teveszarral fűteni éjjel a mínuszokban, akkor a tiedével is lehet.

Már csak az a kérdés, hogy hol és hogyan fogod jól kiszárítani előtte??!

2023. jan. 16. 17:56
 3/15 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Én úgy szoktam hogy egyből a kazánba küldöm. Nincs plussz macera.
2023. jan. 16. 17:58
 4/15 mindentudó99 ***** válasza:
94%
A sütőben megszáríthatod. Teszem azt pogácsát sütsz betolsz egy adag ürüléket is. Nincs plusz költség
2023. jan. 16. 18:00
 5/15 A kérdező kommentje:

2# A sivatagban nincs is hideg még éjjel sem vagy tévedek?

Amúgy meg azért kérdezem mert nem szarítanám meg nejlonba csomagolva be dobnám csak ki száradna, ha van jó parázs.

2023. jan. 16. 18:09
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Nylont inkább ne dobj a kályhába, mert a füstje szennyezi a környezetet.
2023. jan. 16. 18:16
 7/15 anonim válasza:
100%

5

Igen, tévedsz! A sivatagban nappal akár +40, éjjel pedig akár -20 fok is lehet! Jó lehet én sem voltam pontos, de az tény hogy elég szélsőséges a hőmérsékletingadozás! A kérdésedre egyetlen szót tudok válaszolni: fúj!

2023. jan. 16. 18:24
 8/15 mindentudó99 ***** válasza:
70%
Kiszárítva az akácéval megegyező a kalóriája
2023. jan. 16. 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

ad #8: ez honnan derül ki ?

A szárított teveürülék vagy bármely növényevő állat "hullatéka" (régen ezt a kifejezést használták) igen gazdag emészthetetlen növényi anyagban, azaz sok lignint, cellulózt tartalmaz, vagyis magas széntartalma. A ragadozó állatoké viszont ilyenből nagyon keveset tartalmaz és inkább fehérje alapú, magas nitrogén tartalmú anyagokból áll. Ezek pedig nem igazán éghetőek. Az emberi ürülék a vegyes táplálkozás miatt feltehetően e két szélsőség között van. Olvastam ugyan az interneten, hogy Afrikában vannak próbálkozások, de a vázlatos technológia ismeretében erősen kétséges (számomra), hogy energetikai szempontból ez gazdaságosnak nevezhető-e. Az, hogy valami elégethető-e nem azonos azzal, hogy mennyire gyúlékony. A kevés oxigént tartalmazó szén vagy koksz nem tud nagy lánggal égni, jó esetben is csak szinte parázslik, mivel a pirolízis során kevés éghető gáz keletkezik, ami a láng alapja. Vagyis nekem úgy tűnik, hogy a tüzet valamilyen jól éghető anyaggal fenn kell tartani, aztán tehető hozzá szárított ürülék, ami viszont nehezen fog elégni. Amikor hulladéknak minősülő iratokat próbáltam elégetni, nagyon nehezen boldogultam. A papir hiába éghető, rengeteg oxigén kell hozzá. Ha össze van préselve, tehát kicsi a felülete, akkor minimális lánggal ég és a belső részek csak akkor égnek el, ha a felszíni hamuréteg leesik a felületről. Szinte hasonló a helyzet a farostlemez hulladékkal is.

2023. jan. 16. 20:13
 10/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha beválik szabadalmilag védesd le.
2023. jan. 16. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!