Az emberi ürülék el ég, a kályhába?
Ha a sivatagban tudnak teveszarral fűteni éjjel a mínuszokban, akkor a tiedével is lehet.
Már csak az a kérdés, hogy hol és hogyan fogod jól kiszárítani előtte??!
2# A sivatagban nincs is hideg még éjjel sem vagy tévedek?
Amúgy meg azért kérdezem mert nem szarítanám meg nejlonba csomagolva be dobnám csak ki száradna, ha van jó parázs.
5
Igen, tévedsz! A sivatagban nappal akár +40, éjjel pedig akár -20 fok is lehet! Jó lehet én sem voltam pontos, de az tény hogy elég szélsőséges a hőmérsékletingadozás! A kérdésedre egyetlen szót tudok válaszolni: fúj!
ad #8: ez honnan derül ki ?
A szárított teveürülék vagy bármely növényevő állat "hullatéka" (régen ezt a kifejezést használták) igen gazdag emészthetetlen növényi anyagban, azaz sok lignint, cellulózt tartalmaz, vagyis magas széntartalma. A ragadozó állatoké viszont ilyenből nagyon keveset tartalmaz és inkább fehérje alapú, magas nitrogén tartalmú anyagokból áll. Ezek pedig nem igazán éghetőek. Az emberi ürülék a vegyes táplálkozás miatt feltehetően e két szélsőség között van. Olvastam ugyan az interneten, hogy Afrikában vannak próbálkozások, de a vázlatos technológia ismeretében erősen kétséges (számomra), hogy energetikai szempontból ez gazdaságosnak nevezhető-e. Az, hogy valami elégethető-e nem azonos azzal, hogy mennyire gyúlékony. A kevés oxigént tartalmazó szén vagy koksz nem tud nagy lánggal égni, jó esetben is csak szinte parázslik, mivel a pirolízis során kevés éghető gáz keletkezik, ami a láng alapja. Vagyis nekem úgy tűnik, hogy a tüzet valamilyen jól éghető anyaggal fenn kell tartani, aztán tehető hozzá szárított ürülék, ami viszont nehezen fog elégni. Amikor hulladéknak minősülő iratokat próbáltam elégetni, nagyon nehezen boldogultam. A papir hiába éghető, rengeteg oxigén kell hozzá. Ha össze van préselve, tehát kicsi a felülete, akkor minimális lánggal ég és a belső részek csak akkor égnek el, ha a felszíni hamuréteg leesik a felületről. Szinte hasonló a helyzet a farostlemez hulladékkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!