Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudom lentebb vinni az...

Hogyan tudom lentebb vinni az átalányt, hogy kevesebbet fizessek?

Figyelt kérdés
Már régóta kevesebbet fogyasztunk, de még a régi fogyasztás alapján fizetünk, és csak júniusban lesz leolvasás. Van lehetőség leolvasni vagy leolvastatást kérni? Nem találtam rá neten választ.

2023. jan. 16. 11:40
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ad1: gázra gondoltam, nem írtam le
2023. jan. 16. 11:40
 2/14 anonim ***** válasza:
31%
Nem, egy évben egyszer van leolvasás.
2023. jan. 16. 12:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
De az általányt lejjebb tudod venni, besétálsz a szolgáltatóhoz, és bemondod hogy mennyire állítsák be.
2023. jan. 16. 12:25
 4/14 A kérdező kommentje:
Ennek lehet következménye a rosszul becsülöm meg és nem az jön majd ki a következő olvasáskor? Esetleg véletlenül nagy az eltérés? Nagyjából megbecsültem, jóval kevesebb mint ami alapján most fizetek.
2023. jan. 16. 14:05
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A különbözetet ki kell fizetned. Már ha valóban leolvasás után az jön ki, hogy többet fogyasztottál mint amennyit fizettél, akkor a maradék kifizetetlen részt ki kell fizetned.
2023. jan. 16. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne nagyjabol becsuld meg, hanem pontosan szamold ki! Nezd meg havonta mennyit fogyasztasz, szamlan rajta kell lennie.

De amugy meg most legutobb mi volt elszamolaskor?

Nalunk oktober vegen volt az eves elszamolas, 115 ezret kellett pluszban fizetni,mert tulfogyasztas volt, amugy mi is atalanyt fizetunk.

De lehetett kerni reszletfizetest is, havonta 10 ezerre asszem, de mi nem

Ha nem kaptal

2023. jan. 16. 15:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Veletlenul elkuldtem. Szoval mi nem kertunk reszletet, illetve te nem kaptal ezzel kapcsolatban semmi infot elszamolaskor?
2023. jan. 16. 15:12
 8/14 anonim ***** válasza:
7%

Má bocs válaszolók a kérdező átalányról kérdez,nem bediktálásról .

Leolvasás után a szolgáltató látja hogy nagyon csökkent a fogyasztás,eleve kevesebbet fog kérni a következő évben .

2023. jan. 16. 16:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8-as, itt mindenki az atalanyrol beszel :)
2023. jan. 16. 16:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kevesebbet fog kérni ugyan, de a kérdező nem szeretné az átalányt a szolgáltató zsebébe csöpögtetni júniusig, ha nem használ el annyit.

Kérdező, állíttasd át az irodában (de lehet, hogy telefonon is megy), és ha alábecsülted, max. kifizeted a különbözetet. Ezért nem jár büntetés.

2023. jan. 16. 16:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!