Mindenkinek ilyen sokára jönnek meg a napelemes engedélyek?
Felhívod őket és megkérdezed.
Amúgy igen, nagyon megnőtt a napelemekre a kereslet és vannak cégek, ahol már csak fél év 1év múlva lehet igényelni, szereltetni napelemet, mert be vannak táblázva.
Minden nagyon lassan és nehézkesen megy. Mi már a készrejelentésnél tartunk, de ki tudja, hogy mikor kapunk pénzt.
1: felhívni nem lehet őket. Nem lehet őket elérni.
Egyébként meg nem a beszereltetésről van szó. A kivitelező céggel már a pályázat benyújtása előtt szerződést kellett kötni. Nem a kivitelezőkkel van a gond, hanem az E.ON-nal.
Nem tudom, miért ilyen amatőr bandára bízták a pályázat lebonyolítását. De ilyen borzalmas rendszerrel még sose találkoztam, pedig majdnem 30 éve foglalkozom pályázatokkal.
2021.07.15-én lett beadva az E.On-hoz
07.29 E.on emilben értesített az engedélyezésről.
11.08-án szerelték a napelemet
12.15-én Hívtak az e.ontól rendszer átvételre, és a mérő csere miatt. És ugyan ezen a napon jött az e-mail HMKE készrejelentés fogadásáról.
2013.01.02 órát kicserélték, rendszert átvették, napelem innentől dolgozik. Ez volt a legkorábbi időpont.
01.06 E.on írásban is megerősítette a beüzemelést.
4+
Telon írtam :))
2022.07.15 a beadás
2023.01.02 az óra csere
Miért szereltet valaki fel napelemet?
Abszolút nem éri meg.
Szaldóval 10-12 év volt a megtérülési ideje annak aki a meglévő villanyszámláját váltotta ki. Bruttó elszámolásnál 16-20 év a megtérülési idő.
Aki napelemen keresztül fűt most árammal pl elektromos kazánnal, annak most viszonylag kellemetlen.
Nekem ki lett számolva, ha elektromos kazán + napelemet raktok gázkazán helyett, akkor kb 10-15000 ft/év-el többe került volna a fűtésem bruttó elszámolásál, mint gázzal. Persze ez is akkor igaz, ha benne vagyunk a keretbe.
A másik meg hogy a covid előtt 20-25 $ volt a gáz tőzsde ára, jelenleg 65$ körüli és folyamatosan csökken. Mikor a rezsi szilárd bejelentette a dolgokat 180+$ volt.
Nekem a zöld hitel miatt kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!