Zárlatos lehet a nagyimék háza?
Nagymamám egyedül él mindössze kettő utcányira tőlünk. A háza már elég öreg, a falain repedések is vannak. De a gond az árammal van.
Január 2án ment neki a mosógép és bekapcsolta a hősugárzóját is. Erre a villanyórából (a folyóson van neki elhelyezve) erős, égett szag jött és lekapcsolódott az áram.
Rögtön kihívtuk az eonos szerelőt aki a kismegszakítót kicserélte és azt mondta hogy most 15 amperes a teherbírása a kismegszakítónak, ha ezt túllépi a mama akkor azonnal lekapcsol az áram.
Na most a szagra azt mondta, hogy régiek a vezetékek és a gumis csatlakozásnál jön az égettszag gondolom a túlterhelés miatt.
Sajnos nem értek hozzá.
Ma megint panaszkodott a mama hogy a hősugárzót bekapcsolta és érezte a szagot, ki is dobta a hősugarzot nem e az zárlatos. Mondtam neki hogyha megy a mosógép akkor ne terhelje jobban a hálózatot.
Szerintetek jobban járnánk ha villanyszerelővel kicseréltetnék ezeket a vezetékeket? Tudom nem olcsó.
De rettegek hogy véletlen kigyullad a vezeték :(
Igen jobban járnál. Régi, vékony vezeték, oxidálódott kötések melegednek folyamatosan, nem bírják a terhelést.
Viszont ilyen régi szerelésnél, mindenki teljes felújítást fog ajánlani, mert ezt részbe felújítani jól képtelenség. Nem lehúzás miatt.
8.
Megerősítem, pont ezt javasoltam volna én is.
Kihívsz egy villanyszerelőt, hogy tegyen oda egy konnektort. Azért nem kérhet sokat.
Azért vigyázz mert olyan népszerű szakma volt az elmúlt években és rengeteg lett a kokler még lehet a mostaninál is rosszabbat fognak alkotni.
Meg lehet kövezni de nem feltétlenül kell az egész hálózatot cserélni bár ha kicsi a ház akkor érdemes, át kell nezetnit normális szerelővel nem olyannal aki tavaly jött ki a gyorstalpalóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!