Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Zárlatos lehet a nagyimék háza?

Zárlatos lehet a nagyimék háza?

Figyelt kérdés

Nagymamám egyedül él mindössze kettő utcányira tőlünk. A háza már elég öreg, a falain repedések is vannak. De a gond az árammal van.

Január 2án ment neki a mosógép és bekapcsolta a hősugárzóját is. Erre a villanyórából (a folyóson van neki elhelyezve) erős, égett szag jött és lekapcsolódott az áram.

Rögtön kihívtuk az eonos szerelőt aki a kismegszakítót kicserélte és azt mondta hogy most 15 amperes a teherbírása a kismegszakítónak, ha ezt túllépi a mama akkor azonnal lekapcsol az áram.

Na most a szagra azt mondta, hogy régiek a vezetékek és a gumis csatlakozásnál jön az égettszag gondolom a túlterhelés miatt.

Sajnos nem értek hozzá.

Ma megint panaszkodott a mama hogy a hősugárzót bekapcsolta és érezte a szagot, ki is dobta a hősugarzot nem e az zárlatos. Mondtam neki hogyha megy a mosógép akkor ne terhelje jobban a hálózatot.

Szerintetek jobban járnánk ha villanyszerelővel kicseréltetnék ezeket a vezetékeket? Tudom nem olcsó.

De rettegek hogy véletlen kigyullad a vezeték :(

2023. jan. 5. 18:11
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Igen jobban járnál. Régi, vékony vezeték, oxidálódott kötések melegednek folyamatosan, nem bírják a terhelést.

Viszont ilyen régi szerelésnél, mindenki teljes felújítást fog ajánlani, mert ezt részbe felújítani jól képtelenség. Nem lehúzás miatt.

2023. jan. 5. 18:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Így lesz, mert féltem nagyon a mamát. De mosni így is fog csak az ami talán még megterheli az áramot. Persze tudom hogy ez nem játék
2023. jan. 5. 18:22
 3/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Hősugárzó nem kell kidobnia, nem az zárlatos.
2023. jan. 5. 18:26
 4/10 A kérdező kommentje:
És hogy tudná elkerülni átmenetileg hogy nehogy rágyulladjon a ház? Ha már a hősugárzó használatánál égettszag jön.
2023. jan. 5. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
A hősugárzó bekapcsoláskor többnyire szagos, mert a fűtőtestre rakódott por elég és attól van a szag. A mama ne arra az áramkörre kapcsolja rá a hősugárzót (vagy más nagy fogyasztót), amiről megy a mosógép, bizonyára van máshol is konnektor, ami másik áramkörről megy.
2023. jan. 5. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
1 nagy teljesitményú áram fogyasztót kell használni egyidejüleg .
2023. jan. 5. 18:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha félreérthető voltam. A hősugárzót mikor használta a mama a villanyórából jött az égett szag!
2023. jan. 5. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
a villanyóránál a biztosítéknál kell csinálni egy új konnektort és ebbe egy 20 méteres hosszabbítóval vinni a hősugárzóhoz az áramot, így kímélve van a falban lévő vezeték.
2023. jan. 5. 20:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8.

Megerősítem, pont ezt javasoltam volna én is.

Kihívsz egy villanyszerelőt, hogy tegyen oda egy konnektort. Azért nem kérhet sokat.

2023. jan. 5. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért vigyázz mert olyan népszerű szakma volt az elmúlt években és rengeteg lett a kokler még lehet a mostaninál is rosszabbat fognak alkotni.

Meg lehet kövezni de nem feltétlenül kell az egész hálózatot cserélni bár ha kicsi a ház akkor érdemes, át kell nezetnit normális szerelővel nem olyannal aki tavaly jött ki a gyorstalpalóról.

2023. jan. 5. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!